Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Krediler SON DAKİKA! Bankalar konut ve ihtiyaç kredisi faiz oranlarını indiriyor - Para Haberleri

        Faiz oranları düşmeye başladı. Merkez Bankası'nın politika faizini 2 ayda 750 baz puan düşürmesiyle bankalar da düşen faizleritüketicilere sundukları kredilere yansıtmaya başladı.

        İlk olarak Türkiye İş Bankası, konut kredisifaizoranlarını 120 ay vadeye kadar yüzde 1,17'ye indirdi. Ardından Ziraat Bankası ve VakıfBank ile Türk Eximbank da indirime gitti.

        120 AY VADEYE KADAR YÜZDE 1,17 FAİZ ORANI

        Türkiye İş Bankası'ndan yapılan açıklamaya göre banka, konut alımlarının finansmanı amacıyla kullanılacak kredilerde 120 ay vadeye kadar yüzde 1,17faizoranı uygulayacak.

        16 EYLÜL'DEN GEÇERLİ OLMAK ÜZERE

        Ziraat Bankası ise kredifaizoranlarını 16 Eylül’den geçerli olmak üzere indirdi. Ziraat Bankası açıklamasına göre, banka, kurumsal kredifaizoranlarını 16 Eylül’den geçerli olmak üzere yıllık yüzde 13-15,5 aralığına kadar düşürdü.

        KREDİ FAİZ HESAPLAMA

        Aylik Taksit 9,197 TL
        Toplam Maliyet 110,364 TL

        İhtiyaç kredisifaizoranlarını da maaş müşterileri için aylık yüzde 1,25’e ve maaş dışı müşteriler için ise aylık yüzde 1,35’e çeken banka, ayrıca, konut kredilerinde 500 bin TL ve üzeri kredilerdefaizoranını aylık yüzde 1,19 olarak belirledi.

        Açıklamaya göre, 500 bin TL altındaki konut kredilerindekifaizoranı ise değiştirilmeyerek aylık yüzde 0,99'da sabit bırakıldı.

        Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, dengelenme sürecinin meyvelerini vermeye devam ettiğini belirterek, "Enflasyon düşüşü ve Merkez Bankası kararı sonrası piyasafaizleri de aşağı yönlü seyrini sürdürüyor. Kredifaizlerinde bugün açıklanan indirim kararlarının tüm piyasaya yansıyacağına inanıyorum." ifadelerini kullanmıştı.

        VakıfBank cephesi ise bireysel ihtiyaç ve konut kredisifaizlerinde üçüncü kez indirime gitti.

        VakıfBank açıklamasına göre, geçtiğimiz günlerde hem konut hem de ihtiyaç kredilerinde art arda indirimler yapan banka, bir kez daha indirime gitti. Maaş müşterileri için ihtiyaç kredisifaizi 60 ay vadeye kadar yüzde 1,45’ten yüzde 1,25’e düşüren VakıfBank, diğer müşteriler için ise 60 ay vadeli kredifaizoranını yüzde 1,55’ten 1,35’e indirdi.

        REKLAM

        Konut kredilerinde ise 500 bin TL'ye kadar olan kredilerde aylık yüzde 0,99faizoranını koruyan banka, 500 bin TL üzerindeki konut kredilerindefaizoranını aylık yüzde 1,15’e çekti.

        Açıklamaya göre, 16 Eylül’den itibaren geçerli olacak bireyselfaizindirim kampanyası kapsamında kredi tahsis ücreti yüzde 0,5 olurken, bu ücret üzerinden yüzde 5 de Banka Sigorta ve Muamele Vergisi (BSMV) alınacak. Konut kredilerinde ise BSMV muafiyeti olacak.

        KOBİLERE MÜJDE

        Türk Eximbank, 1 yıl vadeli TL kredifaizoranını yaklaşık 1 puan indirimle yüzde 10,65'e çektiğini duyurdu.

        Türk Eximbank'tan yapılan açıklamada ihracatçı KOBİ’lere ve yüksek teknolojili ürün ihracatı yapan firmalara yönelik olarak kullandırılan 1 yıl vadeli TL kredilerinfaizoranının yaklaşık 1 puan indirimle yüzde 10,65'e düşürüldüğü belirtildi.

        Ekonomi Değer Kredisi (EDK) kapsamında Kredi Garanti Fonu'nun (KGF) garantisi ile ihracatçılara kullandırılmakta olan TL kredilerinfaizoranlarının 36 ay için TÜFE+yüzde 2 ve 48 ay için TÜFE+yüzde 2,50 seviyesine indirildiği ifade eden açıklamada, böylece, bu kredilerinfaizinde 2 puan indirim yapıldığı kaydedildi.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ