Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Hava Durumu Adana'da kar yağışı ve tipi elektrik direklerini devirdi!
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        İlçede dün başlayan ve etkisini sürdüren kar yağışı nedeniyle kırsalda bulunan Ayvat, Bolatpınar, Elemanlı, Demiroluk, Pekmezli, Ortaköy, Kirazlıyurt, Çukurkışla, Akçal ve Fatmakuyu mahallelerinden ilçe merkezine ulaşım sağlanamıyor.

        AA'da yer alan habere göre, bazı bölgelerde devrilen elektrik direkleri nedeniyle ilçede kesintiler meydana geldi.

        İlçe ve kırsal mahallelerinde elektriğin tekrar verilmesi ve kapanan yolların açılması için ekipler çalışmalarını sürdürüyor.

        Tufanbeyli Belediye Başkanı Remzi Ergü, yaptığı yazılı açıklamada, ilçede yoğun kar yağışı nedeniyle tüm ekiplerin sahada çalıştığını belirtti.

        REKLAM

        Vatandaşların kar lastiği bulunmayan araçlarıyla trafiğe çıkmamasını isteyen Ergü, "Mağduriyet yaşanmaması için lütfen yaz lastikli, kabak tekerlekli araçlarınızla yola çıkmayınız. Acil çıkılması gereken durumlarda lütfen yetkili arkadaşlarla irtibata geçiniz. Yolda kalan araçlar hem sürücülerin mağdur olmasına hem de belediye araçlarının kurtarma süresince meşgul olmasına sebep olmakta, dolayısıyla asli görevimizde zaman kaybı doğurmaktadır." ifadelerini kullandı.

        OKUL YOLU SU İLE DOLDU, ÖĞRENCİLER ZORLANDI

        Öte yandan kentte 2 gündür devam eden sağanak, hayatı olumsuz etkiledi. Çukurova İlkokulu'nun girişinde oluşan su birikintisi nedeniyle okula gelen öğrenci ile veliler, büyük zorluk yaşadı. Her yağmur yağdığında aynı sorunun tekrarladığını belirten veliler, yetkililerden kesin bir çözümün bulunmasını istedi.

        REKLAM

        Kentte dün sabah saatlerinde başlayan, merkez ve çevre ilçelerde etkisini artıran sağanak, gece de aralıksız sürdü. Zaman zaman kuvvetini artıran sağanak, sabah saatlerinde okula ve iş yerlerine gidenlere zor anlar yaşattı. Yollarda su birikintileri oluşurken, bazı noktalarda trafik kilitlendi. Çukurova ilçesi Yüzüncüyıl Mahallesi'ndeki Çukurova İlkokulu'nun girişinde oluşan su birikintisi nedeniyle sabah saatlerinde okula gelen öğrenci ile veliler, büyük güçlük çekti. Bazı veliler araçları ile çocuklarını bahçe kapısına kadar bıraktı, bazıları ise kucaklayarak okula götürdü. Velilerin ıslanan çocuklarına ders arasında kuru kıyafet götürdükleri de görüldü.

        REKLAM

        'YİNE YAĞMUR, YİNE AYNI SORUN'

        Çocuğunu okula getiren velilerden Kubilay Baysu Bir hafta önce de yağmur yağdığında gerekli şikayette bulunduk. Vidanjör ile suyu çektiler ancak çözüm olmadı. Yine yağmur yağdı, yine aynı sorunla karşılaştık. Aracı olmayan çocukların rezilliği diz boyu. Büyükşehir ve Çukurova Belediyesi'nden buraya bir çözüm bulmasını istiyoruz dedi.

        Şenay Koca ise Aracım olmadığı için çocuğumu yürüyerek getirdim. Sağ olsun, bir veli çocuğumu kucağında taşıdı. Çocuğum suyun içerisinden geçmek zorundaydı. Bu sorunu her yağmurda yaşıyoruz. Oğlum geçtiğimiz hafta çok ağır hastalık geçirdi. Bunu yaşamak istemiyoruz diye konuştu.

        Çocuğuna kıyafet getiren bir başka veli de Çocuklarımız rezil durumda. Sabah taksiyle gönderdim, okula girene kadar sırılsıklam oldu. Ben de kuru çamaşır getirdim. Buraya acilen bir çözüm bulunmasını istiyoruz ifadelerini kullandı.

        İL İL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ