Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol 1. Lig Çizgiye tecrübeli hakemler geçecek - Futbol Haberleri

        HABERTÜRK SPOR

        Bu bölgeden kaynaklı hataları minimuma indirmek isteyen Merkez Hakem Kurulu, çizgide tecrübeli hakemlere görev verecek Süper Lig’in ilk yarısında sahadaki futboldan daha çok hakemler konuşulmuştu...

        Özellikle çizgide yer alan ilave hakemlerin ceza alanı içerisinde yaşanan pozisyonlara yaptığı yanlış değerlendirmeler pahalıya mal olmuştu. Çizgi hakemlerinin orta hakeme verdirdiği kararlar nedeniyle birçok takımın canı yanarken; MHK Başkanı Kuddusi Müftüoğlu, tepki toplayan uygulama ile ilgili geçtiğimiz günlerde bir açıklama yapmıştı.

        BASKIYI AZALTMAK İSTİYOR

        Müftüoğlu, 12 tane ilave hakemin seminerde dört gün boyunca diğer hakemlerle birlikte eğitim alacağını, bir takım oluşturmaya çalıştıklarını söylemişti. İlave yardımcı hakem uygulamasına ikinci yarıda da devam edileceğini belirten Başkan Müftüoğlu’nun, bazı değişikliklere hazırlandığı öğrenildi. Genç isimlerden oluşan çizgi hakemlerinin üzerindeki baskıyı azaltmak isteyen MHK Başkanı Kuddusi Müftüoğlu’nun tecrübeli hakemlere de bu bölgede görev vermeyi düşündüğü ifade edildi. Antalya’da düzenlenen seminerde tüm hakemlerle bu konu hakkında görüşen Başkan Kuddusi Müftüoğlu’nun, çizgi hakemlerine ilk yarıda yaptıkları hataları tek tek gösterdiği belirtildi. MHK’nin eğer Süper Lig’in ikinci yarısında ilave çizgi hakemlerde bir sorun yaşanmazsa aynı uygulamaya gelecek sezon da devam etmeyi düşündüğü öğrenildi.

        AKILDA KALAN ÇİZGİ FİLMLER!

        1- Osmanlı-Beşiktaş maçında top Bilal Aziz’in eline çarpmış çizgi hakemi 1 metre uzaklıktaki pozisyonu görememişti.

        2- G.Antep-F.Bahçe maçında Arokoyo’nun elle indirdiği topu Camara ağlara yollamış çizgi hakemi pozisyonu sadece izlemişti.

        3- Kasımpaşa-G.Saray maçında Donk’un 9 cm içeri giren golüne çizgi hakemi ‘devam’ demişti.

        4- Trabzon-G.Saray maçında Denayer’in eline çarpan topu ne çizgi hakemi ne de hakem Cüneyt Çakır görebilmişti.

        5- Başakşehir-G.Saray maçında Podolski, çizgi hakeminin önünde topu koluyla düzeltip ağlara yollamış ve gol sayılmıştı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ