Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray Ünal Aysal: Başkan adayı olmak gibi düşüncem yok - Galatasaray Haberleri

        Sarı-kırmızılı kulübün Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen yıllık olağan mali genel kurul toplantısına katılan Aysal, basın mensuplarına açıklamada bulundu.

        Mevcut yönetime yönelik eleştiriler ve isminin sık sık gündeme getirilmesiyle ilgili yöneltilen bir soru üzerine Aysal, şöyle konuştu:

        "Henüz geçen sene seçilmiş bir yönetimi var. Bu arkadaşlarımız 3 senelik bir süre için geldi ve bu süre içinde onlara bir zaman vermek lazım. Eğer başarılı olurlarsa, inşallah uzun süre kalırlar. Eğer başarısız olurlarsa zaten bu genel kurul birisini işaret eder ve o arkadaşım da gelir, burayı yönetir. Ama benim şu an yeniden başkan olmak gibi bir düşüncem yok."

        UEFA tarafından verilen bir yıl Avrupa kupalarından men cezasının, kendi dönemindeki harcamalardan kaynaklandığı yönündeki eleştirilerin hatırlatılması üzerine Aysal, şunları söyledi:

        "Bir yıldır üzerimize yapılan bir algı operasyonu var. Bunu kimin yaptığını bilmiyorum, bilmek de istemiyorum. Ama katiyetle bu doğru değil. Bizim zamanımızda harcamalarımız çok net şekilde kamuoyuyla paylaşıldı zaten. Halka açık bir şirket olan Galatasaray Sportif AŞ'de bilgi saklamamız mümkün değil. Öksürsek KAP'a açıklama yapıyorduk. UEFA'nın da bunu bilmemesi veya bizim bunu UEFA'ya bildirmememiz mümkün değil."

        Dursun Özbek yönetiminin mali konularla ilgili geriye dönük bir araştırma yapılması için başlattığı çalışmalara değinen Aysal, "Geçmişe dair bir endişeleri varsa, araştırma yapabilirler. Ama ben zaten kendi dönemimdeki harcamaları uluslararası tarafsız bir kuruma yaptırdım. Hem geldiğim gün hem gittiğim gün. Yönetimin elinde bizim dönemimizle ilgili her türlü veri var. Ama yine de geriye dönük araştırma yaptırmak isterlerse yapsınlar." ifadelerini kullandı.

        Galatasaray'ın içinde bulunduğu sıkıntılı durumdan kurtulabileceğini aktaran sarı-kırmızılı kulübün eski başkanı, "Biz 2011 senesindeki zor süreçten nasıl kurtulduysak, 2016 yılındaki zor süreçten de aynı şekilde kurtulunur. Yöntemler bellidir. Tecrübe edilmiştir. Ama kim yapar, nasıl yapar bekleyip göreceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

        Aysal ayrıca, yarın Fenerbahçe ile oynanacak derbi maçla ilgili, "Derbi için sadece Galatasaray diyoruz. Başka bir şey diyemeyiz. Zor bir dönemdeyiz ama derbilerin neticesini de peşinen kestirmek zor. Dostluk içinde geçmesini istiyorum." şeklinde görüş belirtti.

        MALİ GENEL KURUL SÜRÜYOR

        Galatasaray Kulübünün yıllık olağan mali genel kurulu başladı. Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen kongrede, genel kurul divan başkanlığına Metin Ünlü seçildi. Kulüp başkanı Dursun Özbek, kongrenin açılışını yapıp, genel kurul divan başkanlığı görevi için aday olanların isimlerini isterken, tek aday olarak çıkan Metin Ünlü bu görevi üstlendi. Kongre divan heyetinin belirlenmesinin ardından saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı'nın okunmasıyla genel kurul toplantısına başlandı. Katılımcı üye sayısının açılışta 397 olduğu belirtildi.

        Genel kurulda, sarı-kırmızılı kulübün 2015 yılı faaliyet ile denetim kurulu raporları okunup, kulüp yönetimin mali ve idari yönden ibrası oylanacak. Kongre gündeminde, disiplin cezası alan üyelerin başvurularının görüşülüp karara bağlanması ve 2016 yılı bütçesinin görüşülüp karar altına alınması da bulunuyor.

        ESKİ BAŞKANLAR YERİNİ ALDI

        Genel kurulda kulüp başkanı Dursun Özbek ve yönetimi tam kadro hazır bulunurken, eski başkanlardan da birçok isim yerini aldı. Sarı-kırmızılı kulüpte daha önce başkanlık yapmış isimlerden Alp Yalman, Faruk Süren, Ünal Aysal ve Duygun Yarsuvat başlangıçta kongreyi takip etti.

        PROJELER ÜYELERE TANITILDI

        Galatasaray'da yönetim kurulunun hayata geçirmek için çabaladığı projeler, toplantının yapıldığı salonun dışında hazırlanan görsellerle genel kurul üyelerine tanıtıldı. Riva arazisinde yapılması planlanan projeyle ilgili dev bir maketin hazırlanması dikkati çekti. Makette, çok sayıda konut ve spor tesisisi yer aldı.

        Ayrıca, Mecidiyeköy'de inşası süren Ali Sami Yen Oteli, Beyoğlu'nda bulunan eski kulüp binasının yenilenmesi ve Türk Telekom Arena'nın yanında yapılması planlanan spor salonu projeleriyle ilgili görselle paylaşıldı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ