Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Diğer Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 1. Başkanvekili ve İcra Kurulu Üyesi Ufuk Özerten, e-bilet uygulamasının bu sezon başlamasının zor olduğunu belirterek, uygulamanın gelecek sezona kaldığını söyledi - Futbol Haberleri

        Konuyla ilgili olarak konuşan Özerten, meclisin kendilerine verdiği süreyi değerlendirdiklerini belirterek, ''E-bilet uygulaması gelecek sezona kaldı. Bu süreç peyder pey statlarda başlayacak'' dedi.

        ''Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun'' kapsamında ülke genelinde bulunan stadyumlar için merkezi biletleme, CCTV ve kartlı geçişi sağlayacak E-Bilet Projesi'ni yürütecek komisyonu oluşturduklarını dile getiren Özerten, şöyle konuştu:

        ''Danışmanlık firmasının ihalesi 7 Kasım Çarşamba günü yapılacak. Kazanacak firmayla bizim arkadaşlarımız oturacak ve genel ihale şartlarını görüşecek. Bu süreçte yaklaşık 2-3 ay sürer. E-bilet uygulaması gelecek sezona kaldı. Meclis tarafından verilen süreyi değerlendiriyoruz. Uygulama, peyder pey statlarda başlatılacak. Ancak Ankara'daki stat ve BJK İnönü Stadı'nın yıkılacağı söyleniyor. Bunlar nasıl olacak, bilmiyoruz.''

        Bu arada, Gençlik ve Spor Bakanlığı da konuyla ilgili olarak TFF yetkileriyle görüşmüş, uygulamanın bir an önce başlatılması konusunda uyarıda bulunarak, yaşanan olaylarda tüm sorumluluğun bundan sonra TFF'ye ait olduğunu açıklamıştı.

        Öte yandan, TFF konuyla ilgili 17 Ekim Çarşamba günü bir açıklama yaparak, proje kapsamında e-bilet danışmanlık firmasının ihale yoluyla belirlenmesine karar vermişti. Oluşturulan komisyon da ihaleye katılacak firmalar için müracaat tarihinin 7 Kasım Çarşamba olarak belirlemişti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ