Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Diğer Akhisar, Karabük ve İstanbul BŞB... 3 ekipten 2’si bu akşam 20.45’te ‘devam’ deyip; Süper Lig’de kalacak. 1’i ise ‘geri’ gidecek 1.Lig’e düşecek - Futbol Haberleri

        HTSPOR

        Spor Toto Süper Lig’de şampiyon da belli, ikinci de... Avrupa kupası yolcuları da belli, zirvenin ‘kare as’ı da... Son haftaya dair en büyük soru işareti ise ligin dibiyle ilgili... Orduspor ve Mersin İdman Yurdu’nun ardından PTT 1.Lig’in yolunu tutacak 3. takım bugün belli olacak. Olağan şüpheliler İstanbul Büyükşehir Belediye, Kardemir Karabükspor ve Akhisar Belediyespor... 3 takımın ‘kurtuluş senaryoları’ ise şöyle:

        AKHİSAR BLD (39): 1 PUAN YETİYOR

        Yunan ‘gol tanrısı’ Gekas ve arkadaşlarına, ligde kalmak için Ordu deplasmanındaki tek puan yetiyor. Peki Akhisar, Ordu’ya yenilirse ne olur? Ege ekibi için tablo çok da kara görünmüyor. Akhisar, Ordu’dan puan alamasa dahi, Karabük ya da İstanbul BŞB’den birinin yenilmesiyle ligde kalacak. Ancak Karabük ve İstanbul BŞB kazanır; Akhisar da kaybederse Manisa ekibi lige veda edecek... (İkili averajda Belediye’nin gerisinde)

        KARABÜK (37): KAZANIRSA KURTULUR

        Karabük, F.Bahçe’yi yenmeyi başarırsa diğer maçların sonuçlarına aldırmaksızın Süper Lig’de kalmayı başaracak. Mavi Ateş berabere kalır ya da F.Bahçe karşısında sahadan puansız ayrılırsa, İstanbul BŞB’nin alacağı sonuç hayati hale gelecek. İstanbul BŞB, Kasımpaşa maçını kazanırsa Süper Lig’in Mavi Ateş’i sönecek. Eğer Belediye, Paşa’yla berabere kalır ya da yenilirse, Karabük yine bayram yapacak.

        İSTANBUL BŞB (36): KULAKLAR RAKİPLERDE

        Ligin dibindeki ekipler arasında en zor durumda bulunan İstanbul BŞB... Turuncu-Beyazlılar’ın kümede kalması için ilk şart Kasımpaşa karşısında galip gelmeleri. Beraberlik bile, diğer rakiplerin durumuna bakmaksızın Belediye’yi küme düşürüyor. Galibiyet de tek başına yeterli değil. Belediye, Kasımpaşa’yı yenecek ve ardından Karabük’ün ya da Akhisar’ın yenilmesini bekleyecek. (İkili averajda Akhisar’ın önünde)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ