Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Oskay hakkında suç duyurusu - Futbol Haberleri

        Avukatı Refik Moral ile Samsun Adliyesi'ne giden Uyar, yaptığı açıklamada, bir televizyon kanalında yayınlanan programda konu edilen ve 2000-2001 sezonunda oynanan Samsunspor-Fenerbahçe maçıyla ilgili şike iddialarının gerçeği yansıtmadığını söyledi.

        Konuyla ilgili avukatı Refik Moral ile Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunacaklarını ifade eden Uyar, şöyle konuştu: “Kamuoyuna teşekkür ederim. Kamuoyu bize son derece hak verdi. Bu konuda günahımızın olmadığını söyledi, ama 'itirafçı' denilen adam iftiracı bence. Yargıda da temize çıkmamız gerekiyor. Biz adalete inanıyoruz. Namuslu dürüst insanlar bu yargılama sonunda temize çıkacaktır. O dönemde oynanan en temiz, en dürüst maçı oynadığımıza inanıyorum, ama mağdur edildik. Söz konusu kişinin gereken cezayı çekmesini istediğimiz için de mahkemeye başvurduk.”

        Avukat Refik Moral ise 28 Kasım gecesi bir televizyon programında yayınlanan programa konu edilen ve 2000-2001 sezonu sonunda Samsun'da oynanan Samsunspor-Fenerbahçe maçıyla ilgili bazı iddialar ve iftiralar atıldığını belirterek, şunları söyledi: “Dikkatle izlediğimiz bu olayda bugüne kadar geçen zaman içinde konuşmacı Cihan Oskay'ın tamamen iftira, düzmece, maddi eser uydurmak suretiyle müvekkilim, o günkü Samsunspor Teknik Direktörü Yücel Uyar'ı zan altında bırakacak şekilde yaptığı beyanlar karşısında Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı nezdinde şikayet hakkımızı kullanıyoruz.”

        Moral, Oskay hakkında TCK'nın 125 ve 267'inci maddesi gereği hakaret ve iftira suçlarından yargılanmasını ve cezalandırmasını talep ettiklerini ifade ederek, “Ayrıca bu konuyla ilgili hukuk mahkemeleri nezdinde de ekonomik yanı olmayan, ancak sembolik manevi tazminat davası da açacağız” dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ