Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Milli Takım Türkiye Çek Cumhuriyeti, Kadlec Türkiye, Kadlec milli maç - Futbol Haberleri

        HTSPOR ÖZEL RÖPORTAJ / Ahmet Selim KUL

        İzlanda yenilgisinin ardından çok kritik bir önem taşıyan Çek Cumhuriyeti maçını da kaybeden Milli Takım, EURO 2016 yarışında avantajı rakiplerine kaptırdı. Kadıköy’de 2-1’lik skorla kazanan Çekler’in savunmasında, iki tanıdık isim vardı. Beşiktaşlı Sivok gibi kariyerini Türkiye’de sürdüren F.Bahçe’nin yıldız ismi Michal Kadlec, maç sonu Habertürk’e konuştu. Tribünlerin boş kalmasına dikkat çeken tecrübeli savunma oyuncusu, “Maça gelen taraftarlara çok teşekkür ederim. Bize saygı gösterdiler. Bu stat benim evim. Tribünler tıklım tıklım dolu olduğunda ortaya çıkan atmosferi çok iyi bilirim. Türkiye iyi oynadı ama tek eksikleri taraftardı. Maç içinde şanslı olduğumuz anlar vardı. Fakat bizim için en önemli avantaj, tribünlerin boş kalmasıydı. Yeteri kadar baskı ortamı oluşmadı. Kadıköy full çekse durum farklı olabilirdi” ifadelerini kullandı.

        ‘BİZ BİRİNCİ, TÜRKİYE İKİNCİ’

        Michal Kadlec, kendilerinin ve Türkiye’nin durumunu ise şu sözlerle özetledi: “Önce Hollanda, sonra Türkiye’yi yendik ve çok kritik iki maçtan 6 puan aldık. Harika bir iş çıkardık. Türkiye iyi bir performans gösterdi ama biz doğruları yaptık ve kazandık. İlk iki maçı kaybettiler ve Türkiye’nin işi zor. Ancak ben hala şanslarının olduğunu düşünüyorum. Daha önce de söylediğim gibi gönlümden geçen tablo; biz birinci, Türkiye de ikinci olarak el ele EURO 2016’ya gidelim. Türkiye’nin bu şampiyonaya katılmasını çok istiyorum.”

        "BEN DE SEVİNMEZDİM"

        Kadlec, Beşiktaşlı Sivok’un attığı golden sonra sevinmemesi hakkında, “Ben de gol atmış olsam Sivok gibi yapardım ve sevinmezdim. Biz Türkiye’de yaşıyoruz ve hayatımızı İstanbul’da sürdürüyoruz. O Beşiktaş, ben F.Bahçe için oynuyorum. Türk insanını ve taraftarlarını çok seviyorum. Burada rakip olmak gerçekten zordu. Sivok da, ben de Türk taraftarlara büyük bir saygı duyuyoruz” yorumunu yaptı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ