Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Amerika GURUR! Son dakika: Der Spiegel'in ardından Time da kapak yaptı!
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        ABD'li Pfizer şirketiyle ortak geliştirdikleri Kovid-19 aşısıyla insanlığa umut aşılayan Türk kökenli bilim insanları Prof. Dr. Uğur Şahin ve Özlem Türeci, dünyanın en ünlü dergilerinden TIME'ın yeni yıl sayısının kapağında yer aldılar. 2021'in ilk sayısında çift kapakla çıkan TIME, ABD sayısında Kongre baskınına yer verirken, 'The Year Ahead' özel sayısında ise "Aşı Devrimi" manşetiyle kapakta Prof. Dr. Uğur Şahin ve Özlem Türeci'ye yer verdi.

        REKLAM

        COVID İLE MÜCADELE EDEN EN ÖNEMLİ İSİMLER

        Almanya'nın en büyük ilaç firmalarından BionTech'in kurucu ortakları olan Şahin ve Türeci ABD'li Pfizer şirketiyle ortak geliştirdikleri Kovid-19 aşısının gösterdiği başarıyla dünya gündeminin bir numarasına yerleşti ve koronavirüs salgınıyla mücadelede en önemli isimler haline geldi.

        AŞILARI DÜNYA'DA KABUL GÖRÜP KULLANILDI

        Şahin ve Türeci'nin mucitleri olduğu Pfizer-BionTech aşısı dünyada birçok ülkede yaygın olarak kullanılmaya başlanmış durumda.

         Baharda normale dönüş müjdesi!
        Baharda normale dönüş müjdesi! Haberi Görüntüle

        DER SPIEGEL DE ONLARA YER VERMİŞTİ

        Almanya'da haftalık olarak yayınlanan Der Spiegel de, yeni yılda ilk sayısının kapağında koronavirüse karşı aşı geliştiren iki bilim insanına, BioNTech yöneticileri Dr. Özlem Türeci ile Prof. Dr. Uğur Şahin'e yer vermişti.

         Financial Times, Şahin ve Türeci'yi 'yılın kişisi' seçti!
        Financial Times, Şahin ve Türeci'yi 'yılın kişisi' seçti! Haberi Görüntüle

        THE TIMES VE THE GUARDIAN MANŞETİNE TAŞIMIŞTI

        The Times ve The Guardian, Şahin ve Türeci'nin Covid-19 aşısı yarışında daha köklü rakipleri geride bıraktığını vurgulayarak, yapılan yorumların bilimsel titizlik, iş ahlakı ve girişimcilik ruhuna işaret ettiğini ifade etmişti. Çiftin, bu sonbaharda Almanya'daki en zenginler listesinde 93'üncü sırada olduğunu açıklamıştı.

        FINANCIAL TIMES, "YILIN KİŞİSİ" SEÇMİŞTİ

        İngiltere'de yayımlanan Financial Times gazetesi, Uğur Şahin ve Özlem Türeci hakkında, "Çift, bir yıldan kısa bir sürede Kovid-19 aşısı geliştirerek olağanüstü bilimsel ve ticari başarı elde etti" ifadesi kullanılmış ve ikiliyi, "Yılın kişisi" seçmişti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ