Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Aşığını kandırdı, 8 yıllık kocasını öldürttü!

        Orkun ÇİZMELİ / ERZURUM (AHT)

        Erzurum Emniyet Müdürlüğü'nde görevli teknisyen Recep İnan'ın 8 yıllık eşinin hazırladığı korkunç bir senaryoyla, 23 bıçak darbesiyle öldürüldüğü ortaya çıktı. 4 çocuk annesi kadın, telefonla tanıştığı ve bekar olduğunu söylediği sevgilisine 'kardeşim' diye tanıttığı kocasını cinayet filmlerini aratmayan bir senaryo hazırlayarak öldürttü. Katil zanlısı, sevgilisinin gerçek yüzünü ancak korkunç cinayeti işleyip polis tarafından yakalandıktan sonra öğrendi.

        Erzurum Emniyet Müdürlüğü Pasaport Şube Müdürlüğü'nde sivil teknisyen yardımcısı olarak çalışan 30 yaşındaki Recep İnan, 9 Şubat Perşembe gecesi Muratpaşa Mahallesi İsmet Paşa Caddesi'ndeki evinde saat 23.30 sularında bıçaklanarak öldürüldü. İhbar üzerine eve giden Cinayet Masası ekipleri, Recep İnan'ın vücuduna aldığı 23 bıçak darbesine rağmen nabzının attığını belirledi ve genç adamı hastaneye yetiştirdi. Recep İnan, Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

        SUÇU BAŞKASINA ATTI

        Evde inceleme yapan ekipler, Recep İnan'ın 4 çocuk annesi eşi Kamile İnan (27)'ın ifadesine başvurdu. Kamile İnan, kocasının eve gelen ve borç para isteyen ve adının Orhan olduğunu bildiği bir kişi tarafından öldürüldüğünü iddia etti. Cinayetle suçlanan Orhan adlı kişi, Recep İnan'ın kendisine bin 500 TL borcu olduğunu ancak bu borcunu kısım kısım ödeyip kapatmaya çalıştığını, olay günü iddia edilen eve gitmediğini söyledi ve bunu da şahitleriyle birlikte ispatladı.

        Cinayet masası dedektifleri bunun üzerine, İnan'ın eşi üzerinde yoğunlaştı ve genç kadını sorgulamak üzere emniyete götürdü. Olay Yeri İnceleme ekipleri de, cinayetin işlendiği evin yakınında bir çift erkek ayakkabısı ve bir beyaz mont bulundu. Sorguya alınan Kamile İnan, suçunu kısa sürede itiraf etti. Genç kadının itirafları doğrultusunda da Recep İnan'ı öldüren Keşfettin Öveç (23), Hakkari'ye kaçmak isterken Ağrı'da otobüste yakalanarak Erzurum'a getirildi.

        CİNAYET FİLMLERİNE İLHAM OLUR

        8 yıllık kocasını korkunç bir planla ortadan kaldıran Kamile İnan, filmlerde bile eşine rastlanmayacak senaryo uyguladı. Hakkari'de yaşayan ve amca çocukları olan Kamile ve Recep, 7 yıl birbirlerini severek evlendi. Recep İnan'ın korucu olan babası Şemdinli'de teröristlerle çıkan çatışmada şehit düştü. Bunun üzerine şehit yakını olan İnan, Erzurum Emniyet Müdürlüğü'nde işe başladı. Çiftin Erzurum'da 3 çocuğu daha oldu.

        İnan çifti geçtiğimiz yaz aylarında Hakkari'ye tatile gitti. Kamile İnan, burada görüp aşık olduğu Keşfettin Öveç'in cep telefonu numarasına ulaştı. İnan, Erzurum'a dönünce Keşfettin'i arayıp kendisini 'Aysel' olarak tanıttı. Keşfettin'e güzel bir kadın fotoğrafı gönderen Kamile, 6 ay boyunca Keşfettin Ö.'ye aşk sözcüklerinin yer aldığı mesajlar gönderdi. Kamile İnan, ağbisi diye tanıttığı kocası Recep İnan'ın kendisine işkence yaptığını belirtip ondan kurtulması için yardım istedi. İki sevgili, Recep İnan'ı öldürmeye karar verdi. Kamile İnan, Recep İnan'ı öldürme planını telefonda Keşfettin Öveç'e anlatıp Erzurum'a davet etti.

        "SEN ÖLDÜR; BEN KOMŞUDAYIM"

        Kamile İnan, Keşfettin Öveç'le yüz yüze geldiklerinde gönderdiği fotoğraftaki kişinin kendisi olmadığının ortaya çıkmaması için de yeni bir yalan uydurdu. İnan, iddiaya göre genç adama, "Ağbim gece 23.00 gibi uyur. Uyuduğu saatte gel, öldür. Benim kalbim var. O anı görürsem çarpıntım olur. Sen cinayeti işlerken ben karşı komşuma gideceğim. Seni Kamile isminde kız kardeşim karşılayacak. Kapıyı da o açacak. O da ağbimden kurtulmak istiyor. Ağbim hepimize işkence ediyor" dedi.

        23 KEZ BIÇAKLADI

        Kapı açılıp içeri giren Öveç, yatak odasına gidip, uyumakta olan Recep İnan'a defalarca bıçak sapladı. Uykudayken 23 yerinden bıçaklanan adam, ağır yaralandı. Kamile İnan, sesleri duyup gelen çocuklarını 'babanız biriyle görüşüyor, dışarı çıkmayın' diyerek odalarına gönderdi. Kamile İnan, olay sonrasında katil zanlısı Keşfettin Öveç'in üzerindeki beyaz montu çıkarıp kocasının montunu 'Abimin montunu giy' diyerek verdi. Öldürdüğü adamın montunu giyen Öveç, hızla evden kaçarken ayakkabılarını bulamayıp o telaşla terlik giyerek kaçtı.

        HERŞEYİ YAKALANINCA ÖĞRENDİ

        Kamile İnan'ın suçunu itiraf etmesi sonrası kimlik bilgileri belirlenen Keşfettin Öveç, Hakkari'ye gitmek için bindiği otobüs Ağrı'ya geldiğinde yakalandı. Erzurum Emniyet Müdürlüğüne getirilen katil zanlısı Keşfettin Öveç, telefonda görüştüğü kişinin aşık olduğu kız olmadığını, bekar değil evli olduğunu ve öldürdüğü kişinin de sevgilisinin ağbisi değil kocası olduğunu gözaltına alındıktan sonra öğrendi.

        Emniyet'teki ifadelerinin ardından adliyeye sevk edilen ve hakim karşısına çıkarılan Kamile İnan ve Keşfettin Öveç, 'Tasarlayarak ve planlayarak hunharca adam öldürmek' suçundan tutuklandı. Recep İnan'ın (32) cenazesi, memleketi Hakkari'de toprağa verildi. Ortada kalan en büyüğü 7 en küçüğü 1,5 yaşındaki 4 çocuk ise Erzurum Emniyet Müdürlüğünün girişimleri sonucunda Zübeyde Hanım Çocuk Yuvası'na teslim edildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ