Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Lüks Araba fiyatına altın kadın terlik

        Uğur USLUBAŞ / BURSA (AHT)

        Uzun süredir dalgalı fiyatıyla yatırımcısını üzenaltınhala en gözde yatırım araçlarından birisi olmayı sürdürürken, yaz aylarını ve düğün sezonunu bekleyen kuyumcular ise birbirinden farklı tasarımlarla ilgi çekmeye çalışıyor. Bursa Kapalıçarşı'da faaliyet gösteren Güzeldağ Kuyumculuk da vitrinini 22 ayaraltından telkari işlemeli ve 'Trabzon işi' olarak tanımlanan örgülü el yapımıterlikle süsledi. Toplam 400 gram ağırlığıyla satışa çıkan 36 numaraaltınterliğin büyük ilgi gördüğünü söyleyen Güzeldağ Kuyumculuk satış temsilcisi Emre Korkmaz, şimdilik bir çift üretilen terliğin fiyatının 40 bin lira olduğunu söyledi. İstanbul'da üretilen terliğin daha çokaltına düşkünlükleriyle bilinen Romanlar ile Güneydoğu kökenli vatandaşların dikkatini çektiğini kaydeden Emre Korkmaz,terlikle ilgili değişik tepkiler aldıklarını söyledi.

        "İSTENİLEN NUMARADA ÜRETEBİLİRİZ"

        Osmanlı dönemi dizilerine olan ilgiden sonra dönem takılarına da ilginin arttığını kaydeden Emre Korkmaz, sipariş üzerine istenilen numarada üretilebilecekleri terliğin kına gecelerinde, gelin hamamında veya kız isteme törenlerinde giyilebileceğini söyledi. Terliği kiralamayı hiç düşünmediklerini sözlerine ekleyen Korkmaz, benzerterlikten geçtiğimiz yıllarda iki adet sattıklarını da kaydetti. Terliğin yanı sıraaltından kemer, atkı ve cüzdan tasarım çalışmalarının ise sürdüğünü aktardı.

        Öte yandan vatandaşların bir bölümü terliği ‘sergilenecek süs' olarak tanımlarken, bazıları ise giyilebilecek bir takı olduğunu, çok paraları olsa alabileceklerini söylüyor. Vatandaşların büyük bölümü ise "Otomobil fiyatınaterlikalınır mı?" diyerek tepki gösteriyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ