Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Yemek yiyerek para kazanmak istiyor!
        1

        Dünyaca ünlü video paylaşım platformu YouTube'un popülerleşmesi ve para kazandırmasıyla 'YouTuber' olarak adlandırılan kişiler, farklı içerikler üretmek için çabalıyor.

        2

        YouTube’da oyun videolarından makyaj içeriklerine, 'meydan okuma' videolarından videolu blog yani vloglara kadar farklı kategorilerde içerikler üretiliyor.

        3

        YouTube’da milyonlarca izlenmeye ulaşan video türlerinden biri de mukbang! Peki ‘Nedir bu mukbang’ diye sorarsanız cevabı oldukça ilginç aslında… Çünkü mukbang akımına uymak için yapmanız gereken tek şey kamera karşısında yemek yemek! Tabii normal bir öğünden bahsetmiyoruz.

        4

        2010 yılında Güney Kore’de patlak veren akımda, binlerce kalorilik yemek tüketiliyor. Mukbang çılgınlığı dünyada hızla popülerleşiyor. Hatta öyle ki pek çok YouTuber, işini bırakıp sadecce yemek yiyerek binlerce dolar kazanıyor, ya da kazanmayı amaçlıyor. O kişilerden biri de Charna Rowley…

        5

        22 yaşındaki Rowley, Birleşik Krallık’ın ilk mukbang starı! Londra’da yaşayan Charna Rowley isimli genç kadın Youtube’da Mukbang yıldızı olmaya çalışıyor.

        6

        Sosyal medyada popülerleşmek adına yönetici olarak çalıştığı işinden istifa eden Charna Rowley, şimdi bir yandan Youtube kariyerine odaklanırken bir yandan da bir depoda yarı zamanlı olarak çalışıyor.