Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BAŞKAN AKGÜN'DEN ENGELLİLERE TEKERLEKLİ SANDALYE

        İSTANBUL (İHA) - Büyükçekmece Belediyesi, Engelliler Haftasında engelli vatandaşları unutmadı.

        Büyükçekmece Belediyesi, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası kapsamında engelli vatandaşlara akülü araç, tekerlekli sandalye ve bir kişiye de atv motor hediye etti. Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün ve eşi Hatice Akgün'ün katılımıyla gerçekleştirilen tekerlekli sandalye dağıtımına, CHP Grup Başkanvekili Engin Altay ve İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi de katıldı.

        ENGELLİ 280 KİŞİYE EĞİTİM VERİLİYOR

        Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Büyükçekmece'de 4 bin civarında engelli vatandaş yaşadığını belirterek, "Bu vatandaşlarımızın bir kısmı çalışabilen, bir kısmı evde bakıma muhtaç olan engelliler. Ayrıca, bir de belediyemizden eğitim alan engelli kardeşlerimiz var. Toplam 280 engelli vatandaşımız belediyemizde eğitim alıyor. Önümüzdeki günlerde engellilerimiz için örnek sayılabilecek bir eğitim ve iş merkezi açıyoruz. Engelli kardeşlerimiz bu merkezde hem eğitim alabilecekler, hem de kendileri üretecekler. Merkezin bahçesinde ayrılan yerlerde kavunu, karpuzunu, fasulyesini kendisi dikecek, kendisi toplayacak ve ailesine götürüp birlikte yiyecek. Bu proje, her açıdan çok önemli ve örnek bir projedir. 10 gün içinde de merkezi hizmete açacağız" şeklinde konuştu.

        "ÖNCELİK İHTİYAÇ SAHİPLERİNİN"

        Büyükçekmece Belediyesi Engelli Eğitim ve İş Merkezi'nden öncelikli olarak ihtiyaç sahiplerinin yararlandırılacağını belirten Başkan Akgün, şunları söyledi: "Değerli kardeşlerim orada kalabalık bir aile olacaksınız. Birbirinizi tanıyıp, birlikte eğitim alacak, birlikte üreteceksiniz. Sosyal anlamda da size büyük katkı sağlayacaktır. Şimdiden merkezinizin sizlere hayırlı olmasını diliyorum. Ayrıca, bugün tekerlekli sandalye dağıtımı yapacağımız kardeşlerimizin de yaşamlarını biraz olsun kolaylaştırabilirsek ne mutlu bize."

        Konuşmaların ardından ihtiyaç sahibi engellilere akülü ve manuel tekerlekli sandalye ve atv dağıtıldı.

        (MD-HO-Y)

        19.05.2015 09:51:58 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler