Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Piyasalarda seçim öncesi ve sonrası beklenti ne? - Borsa İstanbul haberleri - İş-Yaşam Haberleri

        Yatırımcı Rehberi programının konuğu Kuveyt Türk Portföy Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı Bayram Veli Salur oldu. Seçim öncesi ve sonrası piyasa beklentilerini yorumlayan Salur, Borsa İstanbul'un son dönemlerdeki hareketlerini değerlendirirken endeksi etkileyecek temel gelişmeleri de sıraladı. Seçim sonrasında bir yabancı girişi senaryolarını değerlendiren Salur ayrıca son dönemde gündemde olan Türkiye'nin gri listeden çıkması çalışmalarına yönelik fikirlerini de paylaştı.

        BORSADA HAYIR ZAMANI

        Katılım endekslerindeki bazı hisse senetlerine İslami kurallar gözetilerek yatırım yapılmasını sağlayan arındırmanın ele alındığı programda Salur, fonlar için olanaksız olan bu sorunu nasıl aştıklarını dile getirdi. Salur, Türkiye'nin bir süredir yer aldığı gri liste konusundaki görüşlerini de aktararak bu listeden çıkılması durumunda olabilecekleri aktararak bu durumun piyasalara nasıl bir etkisi olabileceğini dile getirdi.

        BELİRSİZLİK AZALDI MI?

        Türkiye’nin kredi notunun seyrinin bu yıl ve gelecek yıl nasıl olacağını anlatan Salur kur beklentisinin yanı sıra ülkenin makroekonomi konularında belirsizliklerin azalıp azalmadığını yorumladı.

        Kuveyt Türk'ün yeni çıkardığı Teknoloji ve Enerji temalı iki yeni fonun da ele alındığı programda bu fonların ne zaman işleme açılacağı ve içerikleri hakkında bilgi veriliyor. Salur yatırımcıların bu dönemde nasıl bir portföyümüz oluşturması konusundaki tecrübelerini izleyenlere aktardı.

        ÖNERİLEN VİDEO

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ