Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        YÜK TAŞIMACILIĞI YAPAN SÜRÜCÜ VE FİRMA YETKİLİLERİ BİLGİLENDİRİLDİ

        AHMET ARSLANTAŞ

        ADIYAMAN (İHA) - Adıyaman Emniyet Müdürlüğü tarafından, ticari yük taşımacılığı yapan araç şoförleri ve firma yetkililerini bilgilendirme toplantısı yapıldı.

        Adıyaman Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği toplantı salonunda gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısında Emniyet Müdür Yardımcısı Cem Hasan Patat, sürücü ve firma yetkililerine yük taşımacılığı ile ilgili bilgiler verildi.

        Toplantıda Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürü Tolga Özek, Trafik Denetleme Şube Müdürü Mustafa Çakır, Adıyaman Belediyesi Trafik Amiri Yakup Erdoğan, Trafik Denetleme Büro Amiri Mehmet Genç'te hazır bulundu.

        Emniyet Müdür Yardımcısı Cem Hasan Patat, kurallara uyulması gerektiğini vurgulayarak, özellikle beton mikseri ve mermer taşıyan Tır'ların daha dikkatli olunması gerektiğini dile getirdi.

        Patat, "Fazla yük ile milli servetimiz yok oluyor. Ağır tonajlı yükler asfalt içerisinde çökmelere neden olurken, beton mikserinden dökülen betonlar ise asfaltın bozulmasına neden oluyor. Lütfen kurallar dahilinde çalışalım. Mermer taşımacılığı ilimizde yoğun yapılıyor. Yollarımız bu taşımacıktan dolayı bozuluyor. Atılan asfaltın kalitesi bellidir. 20 ton yük götürmek gerekirken, 30-40 ton atılınca yollarda dere gibi çukurlar oluşuyor. Beton mikserinden betonlar dökülüyor. Asfaltta kuruduğu anda asfaltı öldürüyor. Bizde betonun döküldüğü yeri kazıp, yeniden düzeltilmesi gerekiyor. Mikserlerin ağızlarına bir çözüm bulunmalıdır" ifadelerini kullandı.

        Daha sonra Trafik Denetleme Büro Amiri Mehmet Genç tarafından sunum yapılarak, gabari ağırlıkla ilgili ağırlık, dingil ağırlığını aşmak, karayolu yapısı ve kapasitesi ile trafik güvenliği bakımından tehlikeli olabilecek tarzda yükleme yapmak, tehlikeli ve zararlı maddeleri, gerekli izin ve tedbirleri alınmadan taşımak, ağırlık ve boyutları bakımından taşınması özel izne bağlı olan eşyayı izin almadan yüklemek, taşımak ve taşıttırmak, gabari dışı yük yüklemek, taşınan yük üzerine veya araç dışına yolcu bindirmek, yükü, karayoluna değecek. düşecek, dökülecek, saçılacak, sızacak, akacak, kayacak, gürültü çıkaracak şekilde yüklemek, yükü her çeşit yolda ve yolun her eğiminde dengeyi bozacak, yoldaki bir şeye takılacak ve sivri çıkıntılar hasıl edecek şekilde yüklemek, sürücünün görüşüne engel olacak, aracın sürme güvenliğini bozacak ve tescil plakaları, ayrım işaretleri, dur ve dönüş ışıkları ile yansıtıcıları örtecek şekilde yükleme yapmak konularında bilgi verildi.

        (AHM)

        17.11.2015 15:27:54 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adıyaman haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adıyaman Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler