Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANKARA (AA) - Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir, Türkiye'nin yüksek büyüme potansiyelini açığa çıkarabilmesi için eğitim sisteminin yeniden kurgulanması gerektiğini belirterek, "Öğrencilerin problem çözme becerilerini geliştirecek eğitim felsefesiyle hareket etmemiz lazım" dedi.

        Özdebir, Ufuk Üniversitesi tarafından düzenlenen 1. Kariyer Zirvesi'nde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin en zayıf olduğu alanlardan birinin insan kaynakları olduğunu belirtti. 

        Bunun sebebini eğitim sisteminde aramak gerektiğini kaydeden Özdebir, "OECD raporlarına göre, 15 yaş grubu öğrencilerin gerçek hayatta karşılaşabilecekleri problemleri çözme becerilerine sahip öğrencilerin oranı Türkiye'de yüzde 2, OECD'de ise yüzde 11. Günümüzde bilgiye erişim çok kolaylaştı ancak bu bilgiyi problem çözmekte kullanamadıktan sonra faydası olmuyor. Bu yüzden, öğrencilerin problem çözme becerilerini geliştirecek eğitim felsefesiyle hareket etmemiz lazım" değerlendirmesinde bulundu. 

        Özdebir, Türkiye'nin birkaç yıldır düşük hızla büyüdüğüne dikkati çekerek, "Türkiye'nin ekonomik potansiyeli bu değil. Türkiye'nin neden potansiyeline ulaşamadığının teşhisini doğru yapmak gerekir. Çünkü eğer önüne engeller konulmazsa, yatırım ortamı iyileştirilir, iş yapmak kolaylaştırılırsa Türkiye, yılda yüzde 7-8 büyümeyi rahatlıkla yakalayabilir. Türkiye'nin potansiyelini açığa çıkarmak için kurumların yeni baştan kurgulanması gerekir. Bu yeni kurgulamanın da mutlaka özel sektörün gerçek temsilcileriyle iş birliği içinde yapılması gerekir" diye konuştu.

        Türkiye'nin yüksek büyüme potansiyelini açığa çıkarabilmesi için eğitim sistemininz de yeniden kurgulanması gerektiğine işaret eden Özdebir, üniversite sanayi iş birliğinin geliştirilmesi gerektiğini belirtti. 

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler