Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Zengin insanlar neden sade ve basit giyinmeyi tercih ediyor?
        1

        Steve Jobs, Mark Zuckerberg, Christopher Nolan ve Bill Gates gibi isimler genellikle minimalist giyim tarzlarını tercih ediyorlar. Çünkü “bugün ne giysem?” diye düşünmüyorlar. Çalışmaları ile başarılı olan insanların odak noktaları genellikle yaptıkları işler oluyor.

        2

        Mark Zuckerberg’in dolabında ağırlıklı olarak gri t-shirt bulunmasının arkasında, enerjiyi işinden başka alakasız yöne sarf etmemek yatıyor.

        3

        Bu nedenle başarılı isimler minimal giyinmeyi tercih ediyor ve moda akımlarına takılmıyorlar. Harcanılan zamandan tasarruf etmek ve stres ile kararları kolaylaştırmak için kullanılan bu yöntem günlük hayatta fayda sağlayabiliyor.

        4

        HAFIZALARA KAZINAN BİR İMAJ OLUŞUYOR

        Bir diğer neden ise hafızalara kazınan bir imaj oluşturmak. Örnek olarak Steve Jobs dünyadaki en popüler ve en değerli teknoloji şirketlerinden birisinin kurucu. Jobs’un başarısının yanında ikonik bir tarzı vardı. Her zaman siyah balıkçı yaka kazağı ve mavi kot pantolon giyen Jobs insanları kendine özendirmeyi başarmıştı.

        5

        PARAYI HARCAYACAK DAHA İYİ SEÇENEKLER VAR

        Harcanacak daha iyi opsiyonlar var. Günümüzde milyarder olan isimler zamanında bu kadar zengin değildi. Her biri farklı aile ve geçmişlerden geliyor olsa bile çoğu şu anda bulundukları konuma gelirken, paralarını giyim ürünleri gibi geçici ihtiyaçlara karşı harcayarak bu duruma gelmedi.

        6

        Yapılan araştırmalara göre ortalama düzeyli bir ailenin yıllık kazancının yaklaşık yüzde 4’ü kıyafet harcamalarına gidiyor. Bu yüzde 4’lük harcamayı Bill Gates, veya Mark Zuckerberg’in yaptığını düşünün. Yıllık olarak bakıldığında milyon dolarlık bir harcama demek.