Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Türk anne-babaya İtalya’da gözaltı

        GAZETE HABERTÜRK

        BBC’den Övgü Pınar’ın haberine göre, İtalya’nın Sicilya Adası’nda Siracusa kentinde yaşayan baba Birol D. (40) ile anne Yasemin D. (36), İtalya doğumlu olan ve ‘fazla Batılılışmasından’ rahatsız oldukları kızları Ayşegül D.’yi Denizli Serinhisar İlçesi’ndeki akrabalarının yanına göndermek için akıl almaz bir plan yaptı. Çift, geçen nisan ayında kızlarına bir akrabalarının kaza geçirdiği yalanını söylerek genç kızın Türkiye’ye gitmesini sağladı. Ancak Denizli Serinhisar İlçesi’ne gelen Ayşegül D.’nin burada akrabaları tarafından esir alındığı, akrabalarının genç kızın pasaportuyla telefonuna el koyduğu iddia edildi.

        ARKADAŞLARI İHBAR ETTİ

        Olay, Ayşegül D.’den haber alamayan İtalya’daki arkadaşlarının polise haber vermesiyle ortaya çıktı. İddiaya göre genç kız, İtalyan polisi, İtalya’nın İzmir Konsolosluğu, Interpol ve Türk polisinin işbirliğinde yapılan operasyonla, Serinhisar’da tutulduğu evden kurtarıldı ve eylül başında İtalya’ya döndü. Genç kızın ifadesi ve yapılan telefon dinlemeleri sonucunda, kaçırma olayından sorumlu tutulan anne Yasemin D. ve baba Birol D. dün İtalya’da gözaltına alındı. Türk anne-babanın, adam kaçırma, nitelikli hırsızlık ve darp suçlamalarıyla yargılanacağı öğrenildi.

        AMCA: AYŞEGÜL’ÜN PSİKOLOJİK SORUNLARI VAR

        Kızlarını zorla Denizli’de alıkoydurttukları gerekçesiyle İtalya’da gözaltına alınan Türk aileye Habertürk ulaştı. Yine İtalya’da yaşayan, genç kızın amcası olduğunu söyleyen ama adının gizli kalmasını isteyen bir kişi, olayı telefonda Habertürk’e şu sözlerle anlattı:

        “3 yıl önce Ayşegül gece yarılarına kadar sokakta geziyordu. Açık kıyafetler giymeye başlamıştı. Babası kızını uyardı. Ayşegül babasını şikâyet etti. İtalyan yasalarına göre polis, ailesi tarafından baskı altında tutulduğu gerekçesiyle Ayşegül’ü aynı gün alıp yuvaya yerleştirdi. Ayşegül 2 yıl orada yaşadı. Sonra kendi isteğiyle ailesinin yanına döndü. Bu sene nisan ayında tatil için Türkiye’ye gittiler. Annesi, çalıştığı için İtalya’ya erken döndü. Ayşegül ise Denizli’deki babaannesinin yanında kalmayı kendisi istedi. Ancak sonra Ayşegül tekrar polisi arayıp yardım istemiş. Anne babası şu an gözaltında ve zor durumdalar. Bana göre Ayşegül’ün psikolojik sorunları var.”

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ