Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Avrupa İngiltere Kraliçesi İkinci Elizabeth: Çinliler çok kaba!

        İngiltere Kraliçesi İkinci Elizabeth, Çin Devlet Başkanı Şi Jinping'in Londra ziyareti sırasında Çinli yetkililerin 'çok kaba' davrandığını söyledi.

        BBC Türkçe servisinin haberine göre, dün Buckingham Sarayı'nda 90. doğum günü onuruna verilen bir davette sarayın bahçesinde üst düzey bir emniyet yetkilisiyle konuşurken kaydedilen Kraliçe, İngiltere'nin Çin'deki Büyükelçisi'nin maruz kaldığı davranışlardan şikayet ederken görülüyor. Kraliçe'nin sözleri üzerine, yetkilinin "Tüh, kötü olmuş" dediği duyuluyor.

        Kraliçe'nin 'Çinliler çok kaba' sözleri, Başbakan David Cameron'un Afganistan ve Nijerya'yı kameralar kayıttayken 'müthiş derecede fazla yolsuzluk yapılan ülkeler' olarak nitelemesinin hemen ardından ortaya çıktı.

        Video kaydının ortaya çıkmasının ardından kısa bir açıklama yapan Buckingham Sarayı, "Kraliçe'nin özel temasları hakkında yorum yapmıyoruz." dedi.

        Çin hükümetinden konuyla ilgili bir açıklama gelmese de haberin yayınlandığı dakikalarda BBC Dünya Servisi'nin Çin'deki televizyon yayını sansürlendi.

        CİHAN

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ