Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Diğer İskoçya'da 'ulusalcılık' tartışmasına 'pinokyo' yorumu

        Nicola Sturgeon, bugün ulusalcıolmadığı ve İskoç Ulusal Partisi'nin adını değiştirmek istediğini söylediği için alay konusu oldu.

        Sturgeon, İskoç Ulusal Partisi ismininbaşka bir isim olmasını dilediğini istediğini söyledi. İskoç bağımsızlık hareketinin dünyadaki diğer ulusalçı partilerdenayrıldığı konusunda ısrar etti. Ruth Davidson ise, bu açıklamayla alay etti. Sturgeon, Edinburg kitap festivalinde; "Eğer zamanı geri alma şansım olsaydı, 90'lı yıllara dönebilseydim partimin kurulduğu zamanlara, yeniden bir isim seçseydim bu ismi seçmezdim. İskoç Ulusal Partisi'nden başka bir şey seçerdim" dedi.

        Davidson; "Sturgeon'un ulusalcılığı, diğer tüm ulusalcılıklardan daha iyi. Yabancılar tarafından yanlış şekillerde kirletilmezse, onunki eşsiz, iyi ve insanlar tarafından en iyi şekilde anlaşılır" diyerek dalga geçti. "Benim ulusalcılığım seninkinden daha iyi" diyerek ağlamak tam bir başarısızlık şeklinde konuştu. "Eğer bir ulusalcı gibi konuşup, ulusalcı gibi davranıyorsan, kusura bakma Nicola ama ulusalcılık tek kelime" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ