Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Adına gün ilan edildi

        ABD Başkanı Barack Obama'ya, yaptığı muz kremalı turta ile adeta parmaklarını yalatan "tatlı ustası" Yiğit Pura, Amerikan basınının gündeminden düşmüyor.

        Pura sadece bir lezzet ustası olarak değil, Amerika'daki eşcinsel dernek ve gruplar içinde aktivist tavrıyla da dikkatleri üzerine çekiyor.

        12 yaşında Amerika'ya göç eden Pura'nın hayatı geçen yıl katıldığı, Bravo kanalının düzenlediği "Top Chef: Just Desserts" isimli yarışma ile değişti.

        Bu yarışmada birinci olup, 100 bin dolarlık ödül kazanan Pura, isminden söz ettirmeye başladı.

        Eşcinsel haklarını savunan kuruluşların kendisi gay, kız kardeşi ise lezbiyen olan Pura'ya verdiği destek her geçen gün artıyor.

        Pura'nın eşcinsel olduğunu açıkça dile getirmesi popülaritesini daha da artırdı.

        Pura katıldığı program ve davetlerde "Gay erkekler de herkes gibi yetenekli, hırslı, kibar olabilir. Cinselliğin nasıl biri olduğunuzla alakası yok" diyor.

        Amerika'da yapılan aşçı yarışmasını kazanan ilk 'gay' olarak tarihe geçen Pura, 18 yıl önce San Francisco'ya yerleştiğinde kültür şoku yaşadığını anlatıyor.

        GERİYE HİÇ BAKMADI

        19 yaşında California Culinary Academy'ye kaydolan Pura, iki hafta sonra okuldan ayrılarak işe girdi.İlk olarak San Francisco'da üç yıldızlı bir restoranda işe başlayan Pura, Four Season Otel ve kentin ünlü restoranı Daniel'de çalıştı. Pura, 2007'den beri "Taste Catering and Event Planning" adlı catering şirketinde çalışıyor. Fransız tekniklerini sıkça kullanan Pura, baharat ve çiçeklerden de faydalanıyor.

        17 Kasım, San Francisco'da 'Yiğit Pura Günü' ilan edildi.

        KASIM CİNDEMİR / WASHINGTON

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ