Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Başbakan Davutoğlu canlı bomba saldırısının olduğu Şanlıurfa'ya gitti

        Başbakan Ahmet Davutoğlu, partilere çağrıda bulunarak; "Ben ortak tavır çağrımı gerekiyorsa her gün yineleyeceğim. Terörün, şiddetin her türlüsüne karşı tavır almamız gereken günlerdeyiz.Ümit ederim HDP ve MHP de aynı tavrı sergilerler. HDP'ye de yine çağrıda bulunuyorum. Bu gibi olaylardapartiler rant sağlarsa bedelini Türkiye öder.HDP'nin silahsızlanma ile ilgili olumlu çağrıları Kandil'den gelen açıklamalarla neredeyse tekzip edildi. Tekrar çağrımı yineliyorum; gelin hep beraber ortak bir metne imza atalım. Biz bu tip bir metne hemen imza atmaya hazırız." dedi. Dacutoğlu ayrıca;Canlı bombanın tespiti konusunda ciddi mesafe alındı. Şüpheli konusunda önemli bir aşamaya gelmiş bulunuyoruz. Bu muhtemel şüpheli isim konusunda bir açıklama şu an için yapmıyoruz. Kimler bundan sorumluysa gereken her şey yapılacak" açıklamasında bulundu.

        İşte Başbakan Davutoğlu'nun konuşmasından satırbaşları;

        Dün ülke, millet olarak büyük bir acı yaşadık. Suruç'taki saldırıda şu ana kadar 32 vatandaşımızı kaybettik. 29 vatandaşımız hastanelerde...İlgili bütün arkadaşlardan, valimizden, bütün birimlerden detaylı bir brifing aldık. Bu büyük bir acıdır. Bütün Türkiye'yi kenetlemesi gerekir. İlk defa bu acıyla karşı karşıya değiliz. 2003, 2007, 2008'de bu tip canlı bomba saldırılarını zihnimizde tutuyoruz. Farklı örgütler tarafından yapılmış olsa da, milletimizin bütünlüğüne yönelik yapılmış saldırılardır. Bu tip saldırılarla hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımızı rahmetle anıyorum. Bu tip olaylarda ilk düşüncemiz insani boyutudur. Siyasi geçmişleri ne olursa olsun, hepsi bizim vatandaşımız, canımızıdır. İkinci boyut idari, hukuki soruşturmasıdır. Bu grup Suruç'a yaklaşırken gerekli aramalar yapılıyor. Bu arama esnasında 2 kişi göazltına alınıyor. Sonra Belediyenin Kültür merkezine intikal ettirildiklerinde gelen talep üzerine, beledeiye alanı olduğu için ikinci bir arama yapılmıyor. Anlaşılan o ki, ya bir sızma, ya grup içinde söz konusu olan kimliği teşhis edilemeyen şahıs tarafından canlı bomba olmak suretiyle bu katliam gerçekleştiriliyor.Canlı bombanın tespiti konusunda ciddi mesafe alındı. Şüpheli konusunda önemli bir aşamaya gelmiş bulunuyoruz. Bu muhtemel şüpheli isim konusunda bir açıklama şu an için yapmıyoruz. Kimler bundan sorumluysa gereken her şey yapılacak. Buna kimsenin şüphesi olmasın. Bu saldırı Türkiye'ye yapılan bir saldırıdır. Hepimiz artak bir tavır sergilemeliyiz. Terörün, şiddetin her türlüsüne karşı tavır almamız gereken günlerdeyiz. Siyasi istismara yönelmemeliyiz. Biz her ne surette olursa olsun Türkiye'ye zarar verecek herhangi bibr gelişme karşısında her türlü önlemi alıyoruz.Yarın Bakanlar Kurulu'nda sınırımızda alınacak ek tedbirleri ele alacağız. Kimse bu olaylar üzerinden Türkiye'yi töhmet altına almaması gerekir. Özellikle HDP yöneticilerinin açıklamalarına dikkat etmeleri gerekir. Şiddet ve teröre karşı ortak bir tavır almaya bir kez daha çağırıyorum. Buradan Adıyaman'a geçeceğiz. Dün şehit edilen askerimizin cenaze merasimine katılacağız. Askerimize de bir kez daha rahmet diliyorum.Bir şüpheli tespit edilmiş durumda. Şu an DAEŞ bağlantısı yoğunluk kazanmış durumda. Ben ortak tavır çağrımı gerekiyorsa her gün yineleyeceğim. Ümit ederim HDP ve MHP de aynı tavrı sergilerler. HDP'ye de yine çağrıda bulunuyorum. Bu gibi olaylardapartiler rant sağlarsa bedelini Türkiye öder.HDP'nin silahsızlanma ile ilgili olumlu çağrıları Kandil'den gelen açıklamalarla neredeyse tekzip edildi. Tekrar çağrımı yineliyorum; gelin hep beraber ortak bir metne imza atalım. Biz bu tip bir metne hemen imza atmaya hazırız.

        YARALILARI ZİYARET ETTİ

        Başbakan Ahmet Davutoğlu, Suruç'taki terör saldırısı nedeniyle yaralananları hastanede ziyaret ett.Davutoğlu, yaralıları ziyaret ettiği sırada 'Bunların hesabını yapanlardan soracağız inşallah' dedi.

        Şanlıurfa'da bulunan Başbakan Davutoğlu, Suruç'ta dün gerçekleştirilen terör saldırısında yaralananların tedavi gördüğü Şanlıurfa Balıklıgöl Devlet Hastanesi'ne geldi.

        Hastane önünde yetkililer tarafından karşılanan Davutoğlu, daha sonra yaralıların tedavi gördüğü bölüme geçti.

        Basına kapalı gerçekleşen ziyarette, Başbakan Davutoğlu'nun yaralıların sağlık durumuyla ilgili bilgi aldığı belirtildi.

        "BAŞBAKANIM BURAYA DA GELİN"

        Davutoğlu, 40 dakika süren ziyaretinin ardından hastaneden ayrılırken, aynı hastanede bulunan bir çocuğun, "Başbakanım buraya da gelin" şeklinde seslenmesi üzerine, yeniden binaya girerek çocuğun yanına gittiği ifade edildi.

        Başbakan Davutoğlu'na ziyaretinde eşi Sare Davutoğlu, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, Şanlıurfa milletvekilleri ve diğer yetkililer eşlik etti.

        Başbakan Davutoğlu, hastane ziyaretinin ardından, Şanlıurfa Valiliğine geçti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ