Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Cihatçı John’un yardımcısı deniz manzaralı villada yaşamış

        Nihat ULUDAĞ / Yusuf DOĞAN / GAZETE HABERTÜRK

        Fransa’nın başkenti Paris’te cuma günü düzenlenen kanlı saldırılarla eşzamanlı olarak İstanbul’un farklı noktalarında eylem planladıkları ortaya çıkan Aine Ledley Davis’in de aralarında bulunduğu 6 IŞİD’li dün tutuklandı.

        ‘ÖRGÜTTEN KAÇTIM’

        IŞİD’e yönelik olarak 12 Kasım’da düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınan 7 kişiden biri olan Davis’in, kanlı infaz görüntüleriyle bilinen “Cihatçı John” lakaplı Muhammed Emwazi’nin yardımcısı olduğu ortaya çıkmıştı. Önceki gün Silivri Adliyesi’ne sevk edilen Davis’in mahkemedeki ifadesinde “örgütten kaçtığını” ileri sürdüğü öğrenildi. Davis ve 6 şüpheli tutuklandı, bir kişi ise serbest bırakıldı.

        Kanlı eylem planları polisin başarılı operasyonuyla engellenen Davis’in, adamlarıyla birlikte yakalandığı deniz manzaralı villaya 2 ay önce yerleştiği, beraberinde eşi ve çocuklarının da bulunduğu belirlendi. Davis’in İstanbul’a gelirken beraberinde yaralı bir IŞİD militanını da getirdiği tespit edildi.

        HÜCRE EVLERİNDE ÇOCUKLAR DA VARDI

        Silivri’de 12 Kasım günü yapılan IŞİD operasyonun görüntüleri ortaya çıktı. İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin bastıkları hücre evlerinde, çocuk ve kadınların da olduğu görülüyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ