Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Kumkapı'da soyguncu çatıdan paraları saçtı
        2

        Zanlının bankadan 43 bin 500 TL aldığı, bunun 38 bin 600 bininin bulunduğu, 4 bin 900 TL'nin kayıp olduğu öğrenildi. "Silahlı soygun", "yağma", "korku ve panik yaratacak şekilde havaya ateş açmak" ve "genel güvenliği tehlikeye sokmak" suçlarından hakkında işlem yapılan zanlı, mahkemece tutuklandı.

        3

        İstanbul Kumkapı'da önceki gün saat 17.00'de bir banka şubesine giren 22 yaşındaki Semih B., aldığı paralarla binanın balkonuna çıktı. Pompalı tüfekle havaya ateş eden zanlı, paraları da etrafa saçtı.

        4

        Müzakereci polislerin 4 saat süren çabası sonucu teslim olan Semih B., Asayiş Şubesi'ne götürüldü.

        5

        Babasının, banka şubesinin bulunduğu binanın eski sahibi olduğu öğrenilen zanlı, babasının dolandırılıp binanın elinden alındığını öne sürdü.

        6

        Semih B.'nin "Babamın binası tefeciler tarafından elinden alındı. Onu dolandırdılar. Hukuki süreç başlattık ancak istediğimiz hızla gitmiyor. Sesimizi duyurmak için eylemi yaptım" dediği öğrenildi.

        7

        Adliyeye sevk edilen Semih B., gazetecilerin "neden yaptınız" sorusu üzerine "Ben bankayı soymadım. Derdimi Cumhurbaşkanı'na duyurmak istedim, Niyetim kötü değildi" dedi.

        8

        "Silahlı soygun", "yağma", "korku ve panik yaratacak şekilde havaya ateş açmak" ve "genel güvenliği tehlikeye sokmak" suçlarından hakkında işlem yapılan zanlının, uyuşturucu kullanmak ve cinsel tacizden poliste kaydı olduğu bildirildi.

        9

        TUTUKLANDI
        İstanbul Adliyesi'nde nöbetçi hakimliğe çıkartılan zanlı, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

        10

        BABASI DA ÇATIYA ÇIKMIŞ
        Yapılan soruşturmada, zanlının babası Cuma B.'nin de daha önce iki kez eylem yaptığı öğrenildi. 24 Temmuz 2014'de bir bir ağaca çıkan ve üzerinde bomba olduğunu söyleyen Cuma B., 9 saat sonra ikna edildi.

        11

        Geçen yıl bu sefer küçük oğlunu bıçakla rehin alan Cuma B.'nin, müzakere timlerinden komiser Cemalettin Demirci tarafından ikna edildiği belirtildi.

        12

        MALLARI ELİMDEN ALDILAR
        57 milyon dolarlık mal varlığının iki çete tarafından gasp edildiğini öne süren Cuma B., "1 milyon dolarlık yerimi kurtardım. Oğlumun eylem yaptığı binayı silah zoruyla aldılar."

        13

        "Avukatım da tehdit altında olduğu için süreç krize girdi. Oğlum bunları duyunca kendini kaybetti. Amacı sesimizi duyurmaktı" dedi.