Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa İstanbul İkitelli'de küpe taktığı gerekçesiyle evinin önünde kalbinden 2 bıçak darbesiyle öldürülen İstanbul Üniversitesi öğrencisi 19 yaşındaki Aykut Alıcı'nın katil zanlılarının yargılandığı davada Celal Toprak müebbet hapis cezası aldı. 5'i ise beraat

        Gökay USANMAZ / AHT

        İstanbul İkitelli'de küpe taktığı gerekçesiyle evinin önünde kalbinden 2 bıçak darbesiyle öldürülen İstanbul Üniversitesi öğrencisi 19 yaşındaki Aykut Alıcı'nın katil zanlılarının yargılandığı davada Celal Toprak müebbet hapis cezası aldı. 5'i ise beraat etti.

        Aykut Alıcı'nın ailesinin avukatlığını yapan Ömer Kavili, "Karar çıktı ama adalet sınıfta kaldı" dedi.

        Aykut Alıcı ve ağabeyi Aytaç Alıcı, 14 Ağustos 2010'da aynı mahallede oturan Celal Toprak ve arkadaşlarıyla kavga etti. Aynı günün akşamında arkadaşlarıyla kapının önüne çıkan Aykut Alıcı kalabalık bir grubun saldırısına uğradı. Bu sırada balkondan bakan Songül Alıcı oğlunun bıçaklandığını gördü. Aykut Alıcı kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı Aykut'a bıçak sapladığı iddia edilen Celal Toprak ile arkadaşları S.T., K.T. Z.T. H.Ç., A.Ş.'ye Bakırköy 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açtı.

        Davanın karar duruşması dün görüldü. Aykut Alıcı'nın ailesinin avukatlığını tutuklanan meslektaşı Taylan Tanay'ın yerine İstanbul Barosu Avukat Hakları Merkezi Başkan Yardımcısı Ömer Kavili yaptı. Celal Toprak savunmasında, "Aykut'un vurulması olayına karışmadım. Genç bir insanın hayatı bitti. Bana ve aileme iftira atıldı. 2.5 yıldır boşuna cezaevinde yatıyorum" dedi.

        CEZAYA İNDİRİM YOK

        Mahkeme Celal Toprak'ı kasten adam öldürme suçundan müebbet hapis cezasına çarptırdı. Toprak'ın cezasında hiçbir indirim uygulamayan mahkeme diğer 5 sanık hakkında ise kesin ve inandırıcı delil olmadığı gerekçesiyle beraat kararı verdi. Mahkeme, hakkında dava açılmayan Yavuz İşçen hakkında da 'adam öldürmeye azmettirmek' suçundan Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunulmasına karar verdi.

        ADLİYEYİ BİRBİRİNE KATTI

        Kararın okunmasının ardından sinir krizi geçiren anne Songül Alıcı, "Bu işi Celal tek başına yapmadı. Yanındakilerin de ceza almasını istiyorum" diye bağırdı. Sinir krizi geçiren ve salondan koşarak adliye koridoruna çıkan Songül Alıcı önce adliye demirbaşlarına zarar vermeye çalıştı. Güvenlik görevlilerinin duruma müdahale etmesi üzerine de özel güvenlik ve polis memurlarına saldırdı.

        Ömer Kavili adliye önünde yaptığı açıklamada, "Bugüne kadarki yargılama boyunca Türk polisi delil toplamayı yapmadı. Savcılık etkili soruşturma yapmadı. Tarafsız soruşturma yapmadı. Eksik kalan hususları biz müdahil avukatları olarak mahkemeden talep etmemize rağmen mahkeme heyetindeki bütün hakimlerin hiçbiri yapmadı. Ölen devletin karakoluna gidiyor. Karakola gitmesine rağmen kayıt yapılmıyor. Saldırıyla ilgili soruşturma açılmıyor. Bizce oradaki polisler görevini kötüye kullanıyor. Mahkemeden kayıtların getirilmesini istediğimizde mahkeme başkanı oradaki polislerin kendi suçlarını itiraf edecek şekilde, "Biz oradan gelecek cevaba göre hareket edeceğiz" dedi. Suça ilişkin önceki saldırının delillerini getirmiş ve dosyaya koyabilmiş olsaydı, tüm sanıkların bu kez planlı şekilde öldürmeye gitmekten cezalandırılmış olmaları gerekirdi. Burada bir karar verildi ama adalet sınıfta kaldı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ