Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Medya Habertürk'e çifte ödül

        Reklamcılar Derneği tarafından bu yıl 2'ncisi düzenlenen İletişimin Zirvesindekiler (İZ) Ödülleri'nde 13 sektör liderine özel ödül, 15 kuruluşa ise 2010 yılında gösterdikleri performanstan ötürü ödül verildi. Dün akşam İstanbul Sabancı Müzesi'nde gerçekleştirilen ödül törenine ajans, reklamveren ve medya dünyasından pek çok isim katıldı. Medya, reklamveren, ajans ve meslek olmak üzere 4 ayrı kategoride verilen özel ödülleri medya kategorisinde; bünyesinde Gazete Habertürk, Habertürk TV ve

        BloombergHT'yi de barındıran Ciner Grubu'nun Başkanı Turgay Ciner, yazar Hıncal Uluç ve bünyesinde Akşam gazetesi ve Digiturk'u de barındıran Çukurova Holding'in Başkanı Mehmet Emin Karamehmet alırken, reklamveren kategorisinde Eczacıbaşı Topluluğu Başkanı Bülent Eczacıbaşı, İş Bankası Genel Müdürü Ersin Özince, Eti Onursal Başkanı Firuz Kanatlı ödül sahibi oldu. Ayrıca Bülent Erkmen, Erol Moran ve Hulki Aktunç ajans kategorisinde, Alaeddin Asna, Atilla Özdemiroğlu, Bloomberg HT'deki programlarıyla da tanınan Faruk Bayhan ve Halit Kıvanç da meslek kategorisinde ödüle layık görüldü.

        İYİ VE FARKLI BİR İŞ YAPTIK

        Ödül töreninde konuşan Turgay Ciner, krizin konuşulduğu 2008 yılı gibi zor bir dönemde Habertürk medya grubunu ayağa kaldırdıklarını söyleyerek, "İyi ve farklı bir iş yaptık, bizi tanıyan dostlarımız bilir, yaptığımız işlerde farklı olmaya özen gösteririz" dedi. Bülent Eczacıbaşı da, konuşmasında Woody Allen'a atıfta bulunarak, "Allen diyor ki 'Evde patron benim ama karar alıcı karımdır.' Bizim işimiz de esasen buna benziyor, patron biziz ama esas karar alıcılar reklamcılarımız olabiliyor" diye konuştu. Eczacıbaşı, iş yapma konusunda edindiği ilkeleri de şu an hazırlamakta olduğu kitabında daha detaylı anlatacağı bilgisini verdi. Ersin Özince ise, 2001 krizinde bankacılık sektörünün tepetaklak olduğunu hatırlatarak, şunları kaydetti: "O dönemde sektör deyim yerindeyse yerle yeksan oldu. Başkanı olduğum birliğin üyelerinin neredeyse yarısı gitti. Ama sonradan bu kadar güçlü ayağa kalkabilmemizde kurulan doğru iletişimin ve reklamcıların da payı büyük oldu."

        Reklamcılar ile yaşadığı deneyimlere değinen bir diğer isim olan Firuz Kanatlı da, "Alinur Velidedeoğlu ile başlarda çok ters düşebiliyorduk. Yıllar sonra anladım ki, baltayı taşa vurmuşum ve kendisi haklıymış. Çünkü sonuçta biat eden biz olduk" diye konuştu.

        'Farklı ve tiraj açıklama konusunda dürüst bir gazete olduk'

        Yılın Ulusal Gazetesi Ödülü'nü alan Gazete Habertürk Genel Yayın Yönetmeni Fatih Altaylı, Gazete Habertürk'ün pek çok anlamda sektöre farklılıklar getiren bir gazete olduğunun altını çizerek, "Habertürk farklı olmanın yanı sıra dürüst bir gazete de oldu. Bildiğiniz gibi tirajları denetlenen bir gazeteyiz biz. Bu da hem okura hem de reklamverene karşı dürüst bir tavır" dedi. Altaylı, Gazete Habertürk'ün geçen sene 1'inci İz Ödülleri'nde de 'yılın en iyi çıkış yapan gazetesi' ödülünü aldığını hatırlatarak, bu başarıların devamı için çalıştıklarını belirtti.

        Reklamcılar Derneği Başkanı Yiğit Şardan, İz Ödülleri'nin iletişimin 3 sac ayağı olan medya, reklamveren ve reklam ajanslarını bir araya getiren bir nitelikte olduğunu söyleyerek, "Bu sadece bir yarışma değil, aynı zamanda sektöre katkıda bulunanlara bir vefa borcudur" diye konuştu. Şardan ayrıca, ödüllere karar verme sürecinin uluslar arası bağımsız denetleme şirketi Ernst&Young tarafından denetlendiğini kaydederek, bu şekilde hakkaniyet duygusunun zedelenmemesine verdikleri önemi ortaya koyduklarını dile getirdi.

        İz Özel Ödülleri

        Medya

        Mehmet Emin Karamehmet

        Turgay Ciner

        Hıncal Uluç

        Reklamveren

        Bülent Eczacıbaşı

        Ersin Özince

        Firuz Kanatlı

        Ajans

        Bülent Erkmen

        Erol Moran

        Hulki Aktunç

        Meslek

        Alaeddin Asna

        Atilla Özdemiroğlu

        Faruk Bayhan

        Halit Kıvanç

        İz Ödülleri

        Medya

        Yılın ulusal TV kanalı: Kanal D

        Yılın yerel TV kanalı: Ege TV

        Yılın tematik TV kanalı: NTV Spor

        Yılın ulusal gazetesi: Habertürk

        Yılın yerel gazetesi: Eskişehir İstikbal

        Yılın ulusal dergisi: Vogue

        Yılın ulusal radyosu: Power FM

        Yılın internet mecrası: izlesene.com

        Yılın ev dışı medya şirketi: Outdoor TV

        Reklamveren

        Yılın reklamvereni: Türk Hava Yolları

        Ajans

        Yılın reklam ajansı: TBWA-İstanbul

        Yılın medya ajansı: OMD

        Yılın dijital ajansı: C-Section

        Yılın doğrudan pazarlama ajansı: Mapp

        Yılın event marketing ajansı: DirectCom

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ