Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Estetik Cerrahi Cildi arındıran yapraklar, Neem ağacının faydaları, Neem ağacının cilde faydaları, Cilde yararlı yapraklar

        HT CUMARTESİ

        Tüm kadınların hatta erkeklerin en büyük isteği gençlik ve güzellik. Üstelik bu yeni de değil. MÖ 3 binli yıllara kadar dayanıyor. MÖ 1600’lü yıllarda zengin Mısırlılar öldükten sonraki yaşamlarında iyi görünebilmek için kırışıklıkları ve sivilceleri önleyen reçetelerle gömülürmüş. Kleopatra’nın süt banyoları da malum.

        Bilim insanları kadınları güzelleştirmek uğruna laboratuvarlarda gecesini gündüzüne katıyor. Ancak elbette yine başvurdukları kaynak doğa. Bugünlerde gündemlerinde Hindistan’da binlerce yıldır “köy eczanesi” olarak adlandırılan neem ağacı var. Hintli kadınların cilt temizliğinden nemlendirmesine kadar kullandıkları hatta çiğnedikleri bu ağacın yapraklarının faydası çok. Olgun, yağlı, kuru ve akneli ciltlerde kullanılabileceği uzmanlar tarafından ortaya konulan neem ağacı yaprakları, cildi yatıştırma, nem kazandırma, yumuşaklık verme özelliğine sahip. Sivilce ve aknelerin oluşumunu da engellediği belirtilen neem ağacı, doğal bir antibakteriyel görevi de görüyor. İşte bu yüzden en çok cilt temizliğinde öne çıkıyor. Cildi temizlemekle kalmayıp canlı bir görünüm de yaratan neem ağacının içeriğindeki yağ asitleri, nemlendirici etki de yaratıyor.

        Hindistan, Sri Lanka, Endonezya ve Avustralya gibi tropik bölgelerde yetişen ve cildi arındırma özelliği nedeniyle binlerce yıldır kadınların pürüzsüz cilt kaynağı neem ağacı, yeni nesil temizleyicilerin içeriğinde sıkça kullanılacak.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ