Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık 17 yaşındaki Rıdvan, fotoğraf makinesini knedisi ile aynı hastalığı taşıyan 13 yaşındaki Gazi'ye hediye etti

        Soner ÖZCAN/ANTALYA

        Orak hücreli anemi tedavisi gören 17 yaşındaki Rıdvan, en büyük hayali profesyonel fotoğraf makinesine gönüllüler sayesinde ulaşmıştı. Rıdvan da örnek bir davranışa imza atarak makineyi aynı hastalıkla mücadele eden 13 yaşındaki Gazi’ye hediye etti.

        Konya’da yaşayan Rıdvan Demirel’e (17), doğduktan 3 ay sonra genetik bir kan hastalığı olan orak hücreli anemi teşhisi konuldu. Geçen yıl abisi Burhan’dan alınan ilik Rıdvan’a nakledildi.

        Rıdvan, hastanede kendisini ziyarete giden Leyla’dan Sonra ekibiyle tanıştı. En büyük hayalinin profesyonel bir fotoğraf makinesi olduğunu söyledi. Ekip üyeleri, isteğini sosyal medyada paylaştı. Paylaşımı gören dizi oyuncusu Özge Gürel, ekranlara veda eden Kiraz Mevsimi dizisinin ekibiyle birlikte aldığı fotoğraf makinesini Rıdvan’a gönderdi.

        HAYALİNİ HEDİYE ETTİ

        Hayalini kurduğu fotoğraf makinesine kavuşan Rıdvan da örnek bir davranışa imza atarak makineyi aynı hastalıkla mücadele eden Gazi Yener’e (13) hediye etti. Gazi ile hastanede tedavi görürken tanıştıklarını anlatan Rıdvan, “Babası yoktu, onu kardeşim gibi gördüm. ‘Ben ileride fotoğraf makinesi alırım ama o alamayabilir’ diye düşündüm ve hediye ettim” dedi.

        Leyla’dan Sonra hareketiyle binlerce çocuğun hayalinin gerçek olduğunu belirten Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi Mustafa Güler, “Bu iyilik hareketinin gönüllü sayısı her geçen gün artıyor. Antalya’da bir eğitim kampı düzenleyeceğiz” dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ