Habertürk
    Takipte Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık

        Almanya'da Hamburg Eyaleti Sağlık Bakanlığı, Focus dergisinin, ölümlere neden olabilen EHEC bakterisinin kaynağının, geleneksel olarak her yıl mayıs ayında Hamburg'da düzenlenen bir festival olduğu haberini doğrulamadı.

        Eyalet Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Hartmut Stienen, Alman Haber Ajansı'na (DPA) yaptığı açıklamada, salgın hastalıklar konusunda çalışan Robert Koch Enstitüsü'nün, EHEC bakterisinden kaynaklanan hastalığa yakalananların çoğunun Hamburg'da görüldüğü açıklamasının doğru olmadığını belirtti.

        Almanya'da bazı laboratuvar uzmanları, EHEC bakterisinin, biyolojik geri dönüşümde en etkin sistem olan biyogaz üretim tesislerinden kaynaklanmış olabileceği ihtimali üzerinde duruyor.

        Bu arada Lübeck kentinde yayımlanan "Luebecker Nachrichten" gazetesi, EHEC bakterisinin bu kentteki bir restorandan yayılmış olabileceğini belirterek, restoranda yemek yedikten sonra 8 kadın ile 1 çocuğun rahatsızlandığını yazdı.

        AA

        ÖNERİLEN VİDEO

        Zap Suyu kıyısına 40 bin metrekarelik sosyal yaşam alanı

        Hakkari'de Zap Suyu'nun kıyısında bulunan 40 bin metrekarelik alan, yürüyüş ve bisiklet yolunun yer alacağı, çeşitli aktivitelerin yapılabileceği sosyal yaşam alanına dönüştürülüyor.(AA)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ