Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Kenan Tekdağ'a İstanbul Hukuk'tan plaket

        TÜLAY ACAR/AHT

        İstanbul Üniversitesi'nin 130. yıldönümü etkinlikleri İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi 2009-2010 mezuniyet töreni coşkuyla kutlandı.Törene İstanbul Valisi Avni Mutlu, Mekodanya Devlet Bakanı Hadi Nazir ile çok sayıda savcı-hakim ile akademik personel katıldı.

        'KADINLARIN ÖNÜNDEKİ ENGELLERİ KALDIRIN'

        Açılış konuşmasını yapan İstanbul Üniversitesi Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Adem Sözüer, fakülteden en yüksek puan alarak mezun olan öğrencilerin ilk 15'inin kız olduğuna dikkat çekerek bir çağrıda bulundu: "İstanbul Hukuk Fakültesi mezunu olmak bir ayrıcalıktır. Bu yılki mezunlarımızdan en yüksek puan alan öğrencilerimizden ilk 15'i kız öğrenci. Önce anne-babalara, ardından siyasetçilere sesleniyorum. Lütfen kadınların önündeki engelleri kaldırın. Kız öğrencilerimizin İstanbul Hukuk Fakültesi'nde bu yıl girdiği başarı sıralamasın gerçek hayatta da devam ettirmesine izin verin. O zaman Türkiye daha güzel olacak."

        ESKİ MEZUN KENAN TEKDAĞ 'A PLAKET

        Fakülteden dereceyle mezun olan öğrencilere plaket verilmesinin ardından, İstanbul Hukuk Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Adem Sözüer, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ne destek veren mezunlarından Ciner Medya Grup Başkanı Kenan Tekdağ'a teşekkür plaketi verdi.

        Plaket için teşekkür eden Kenan Tekdağ, "31 yıl önce mezun olduğum İstanbul Hukuk Fakültesi'nde bulunmaktan dolayı şu an bile çok heyecan duyuyorum. Yaşamım boyunca farklı statülerim oldu. Ancak İstanbul Hukuk Fakültesi mezunu olmak benim için hepsinden daha önemli ve özel bir anlam taşıdı. Bu fakülteden mezun olmak her zaman gurur verdi,"diye konuştu. Tören, derece giren mezunlara diplomalarının verilmesiyle son buldu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ