Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam İstanbul'da lazer şov!

        Haliç'te geleneksel hale gelen İstanbul'un Fethi kutlamaları bu yıl da muhteşem bir görsel şölene sahne olacak. Herhangi bir aksiliğe yer vermemek için İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İstanbul Fethi'nin 558'inci yıl dönümü nedeniyle halice kurulan lazer ışık platformlarında deneme gösterilerine başladı.

        Eray EROLLU / AHT

        29 Mayıs 1453'te İstanbul'un fethi kutlamaları bu yıl da ilk olarak Belgrat Kapı' da yapılacak törenle start alacak. Geleneksel hale gelen kutlamalar her yıl olduğu gibi askerler mehteran bölüğünün muhteşem müziği eşliğinde surlara hücum ederek temsili olarak İstanbul'un fethini canlandırmalarıyla başlayacak. Ardından giriş kapısı özel bir teknikle kapatılan surlar askerler tarafından yıkılacak. Aynı anda top atışı ile Cenk Marşı çalınarak hücum dört bir koldan yapılacak. Kimi askerler surlara tırmanırken, kimileri de koç kafaları ile surların kapısını yıkacak. Ve surları ele geçiren asker Fetih Marşı eşliğinde sancağı surlara dikmesinin ardından, İstanbul' u fetheden büyük kumandan Fatih Sultan Mehmet atıyla, arkasında Fatih' in hocası Akşemsettin ve askerlerle birlikte surlardan İstanbul'a girişi canlandırılacak.

        Asıl şölen akşam Haliç'te

        Muhteşem kutlamalarda için akşam saatlerinde İstanbullular Haliç Balat'ta buluşacaklar. Saat 21.00'da ses ve su gösterisi ile başlayacak olan programın ardından, sudan oluşturulan perdede İstanbul fetih filmi gösterilecek. Haliç üzerine kurulan platformda ise Genel Kurmay Başkanlığı Askeri Müze ve Kültür Sitesi Mehteran Bölüğü muhteşem bir konser verecek. Işık, su, ses, lazer ve havai fişek gösterisi ile devam edecek olan program, İstanbulluları fetih coşkusunun doruğuna taşıyacak.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ