Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Üniversitede yolsuzluk

        ESKİŞEHİR (AHT)

        Eskişehir'de Osmangazi Üniversitesi'ne polis tarafından yolsuzluk operasyonu düzenlendi. Operasyonda, aralarında üniversitenin Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı, bazı memurlar ile şirket sahiplerinin de bulunduğu 8 kişi gözaltına alındı. Zanlıların yemekhane ihalesine fesat karıştırarak kamuyu milyonlarca lira zarara uğrattığı iddia edildi.

        Alınan bilgiye göre, Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü ekipleri, binlerce öğrenci ve öğretim görevlisine yemek hizmeti sunan Osmangazi Üniversitesi Yemekhanesi'ni mercek altına aldı. Polis, uzun süren çalışmalarda, üniversitenin yemekhanesinin ihalesinde fesat karıştırma ve yolsuzluk yapıldığı bilgisine ulaştı.

        Bunun üzerine harekete geçen polis ekipleri, Osmangazi Üniversitesi Meşelik Yerleşkesi'ndeki yemekhane ile üniversitenin Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı'na operasyon düzenledi. Operasyonda, aralarında üniversitenin Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı E.Y. ile bazı memurlar ile şirket sahipleri ve çalışanlarının da bulunduğu 8 kişi gözaltına alındı. Operasyon kapsamında, bazı belge, bilgisayar hardisklerine ise incelenmek üzere el kondu.

        Zanlıların üniversite yemekhanesinin ihalesi ve işletmesi sırasında fesat karıştırdıkları, ihalelerin düşük yolla yapılmasına neden oldukları ve bu yolla yolsuzlk yaparak devleti milyonlarca TL zarara uğrattıkları ileri sürülüyor. Olayla ilgili soruşturma geniş çaplı devam ederken, zanlıların emniyetteki sorguları sürüyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ