Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam İstanbul'da MÜSİAD binası bomba

        Sütlüce'de AK Parti İl Başkanlığı ile MÜSİAD binaları önünden geçen Çevik Kuvvet otobüsü yakınında patlama meydana geldi.

        Edinilen ilk bilgilere göre; patlamada 1'i sivil 15'i polis olmak üzere 16 kişi yaralandı. Yaralıların sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. Patlamanın meydana geldiği otobüste hasar meydana geldi.

        Patlama, saat 08.50'de AK Parti İl binasına 200 metre uzaklıkta bir meydana geldi. Patlamaya yol kenarına bırakılan bir motosiklet üzerindeki bomba yol açtı. Bombanın uzaktan kumandayla patlatıldığı öğrenildi.

        Patlama sırasında İmrahor Caddesi'nden geçmekte olan ve 21 polisi taşıyan çevikk kuvvet otobüsü hasar aldı. Patlamada 10 polis ile yakında bulunan bir inşaatın işçilerinin de aralarında bulunduğu 6 vatandaş hafif şekilde yaralandı. Polis kaynaklarından edinilen bilgiye göre, çevik kuvvet polislerini taşıyan otobüs, Beşiktaş'a nöbet değişimi yapmaya gidiyordu.

        Patlamada hedef alınan çevik kuvvet otobüsü gerekli incelemeler yapıldıktan sonra olay yerinden kaldırıldı.

        BAŞBAKAN: CANİLER EMELLERİNE ULAŞAMAYACAKLAR

        Başbakan Tayyip Erdoğan, Türk Lira'sının yeni simgesinin kabülü sırasında yaptığı konuşmada yaralanan polislere geçmiş olsun dileklerini iletirken, terörün kardeşliğe zarar veremeyeceğini belirtti. Erdoğan konu hakkında şı-unları söyledi: "Yaralanan polis kardeşlerime geçmiş olsun temennilerimi gönderiyorum. Terör birlik, beraberlik ve kardeşliği zarar veremeyecek. Caniler hiçbir zaman emellerine ulaşamayacaktır. Terörle kararlılıkla mücadeleye devam edeceğiz. Milletimize ve emniyet teşkilatımıza geçmiş olsun diliyorum"

        İÇİŞLERİ BAKANI ŞAHİN: UZAKTAN KUMANDALI BİR SALDIRI DÜZENLENDİ

        İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin ise patlamada 10 polis memurunun yaralandığını ve soruşturmanın devam ettiğini söyledi.

        Şahin, "Sabah çevik kuvvetimizin servis aracına yönelik uzaktan kumandalı bir saldırı gerçekleşti. Patlamada 10 polis memurumuz yaralandı. Ağır yaralı olan yok içlerinde. Olayın soruşturması devam ediyor" diye konuştu. Bir gazetecinin, "Bombanın türü ile ilgili bir bilgi var mı?" sorusu üzerine Şahin, "Araştırma devam ediyor" dedi. Bakan Şahin, ardından konteynır kentleri ziyaret etmek için Erciş'e gitti.

        ARINÇ: "...BAZI SÜPHELERİ DOĞURUYOR"

        Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, patlamaya ilişkin, ''Olası bir terörist eylem gibi görünüyor. Olayın vuku bulduğu yerde AK Parti binasının olması, çevik kuvvetin olması bazı şüpheleri doğuruyor. Şükür ki can kaybı yok'' dedi. Patlamaya ilişkin sorularını yanıtlayan Arınç, ''İstanbul'da kötü bir olay yaşandı. Sayın Başbakanımız da konuyla ilgili açıklamayı yaptı. Sütlüce'de bir motosiklet üzerine konan düzenek, uzaktan patlayıcı... Maalesef yaralanmaya sebebiyet verdi'' diye konuştu.

        Saldırıyı kınayan Arınç, şunları söyledi: ''Olası bir terörist eylem gibi görünüyor. Olayın vuku bulduğu yerde AK Parti binasının olması, çevik kuvvetin olması bazı şüpheleri doğuruyor. Şükür ki can kaybı yok. 15 civarında yurttaşımızın yaralandığını biliyoruz. Onlara acil şifalar diliyorum. Bu eylemlerin son bulmasını diliyorum. Bunun faillerini lanetliyorum. Allah milletimizi bu tür kötülüklerden korusun'' dedi.

        VALİ MUTLU: PLASTİK PATLAYICI

        İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ise yaptığı açıklamada, patlamada plastik patlayıcının kullanıldığını bildirdi.

        Patlamanın motosiklet üzerine konulan plastik patlayıcının uzaktan komanda ile patlatılmasıyla meydana geldiğini aktaran Mutlu, patlamada göreve giden 15 polis memurunun yaralandığını aktardı. Patlama yerinden daha sonra inşaat işçisi bir vatandaşın daha hastaneye götürüldüğü bilgisini veren Mutlu, toplam yaralı sayısının 16 olduğunu açıkladı.

        Vali Mutlu, "Olay doğrudan doğruya emniyet güçlerine karşı yapılan bir saldırı. Bunun faillerini bulacağız. Emniyetimiz diğer istihbarat birimleri ile birlikte iş birliği koordinasyonu içinde takip ediyor" dedi. Yaralıların Okmeydanı, Şişli ve Taksim İlkyardım Hastanesi'nde tedavi edildiğini aktaran Mutlu şunları kaydetti: "Patlamanın AK Parti ya da MÜSİAD ile ilgisi yok. O araç, başka bir yere göreve giden ve daha önce de o yolu kullanan bir araç. O bölgede görev yapan bir araç değil. Emniyetimize yönelik yapılan bir saldırı"

        İSTANBUL EMNİYET MÜDÜRÜ ÇAPKIN'DAN İLK AÇIKLAMA

        İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, olayın ardından yaptığı ilk açıklamada 10 yaralının olduğunu ve bir motosiklet üstündeki bombanın uzaktan kumandayla patlatıldığını söyledi.

        Çapkın olay bölgesinde yaptığı incelemlerden sonra, "21 polis memurunun bulunduğu çevik kuvvet otobüsü geçerken, bir motosiklet üstündeki bomba uzaktan kumanda ile patlatılmış. Emniyet görevlilerimiz gerekli incelemeleri yapıyor" dedi.

        Çapkın daha sonra Sütlüce'deki bombalı saldırıda yaralanan polislerden Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi görenleri ziyaret etti. Çapkın ziyaret sonrası yaptığı açıklamada da, "Yaralı sayısı 16. Hepsinin durumu iyi" diye konuştu.

        MÜSİAD BAŞKANI VARDAN: "YARALILARA İLK MÜDAHALEYİ YAPTIK"

        MÜSİAD Başkanı Ömer Cihad Vardan, Sütlüce'deki dernek binasına yaklaşık 100 metre uzaklıkta meydana gelen patlama sonrası yaralılara ilk müdahaleyi kendilerinin yaptıklarını belirtti. Patlamanın MÜSİAD binasına yaklaşık 100 metre uzaklıkta meydana geldiğini anlatan Vardan, "Biz yönetim kurulu toplantısını yapıyorduk. Aşağı yukarı 06.30'dan beri MÜSİAD'daydık. 08.55 sıralarında iki tane ciddi patlamayla irkildik. Deprem olduğunu sananlar oldu ama belliydi patlama olduğu. Dışarı çıkıp baktığımızda maalesef çevik kuvvet aracına yönelik bir patlama olduğunu gördük. Duyduğumuza, öğrendiğimize göre bir motosikletin üzerine yerleştirilmiş olan bombaların uzaktan kumandayla patlatılması sonucu oluşmuş bir hadise gibi görünüyor. Maddi hasarlar var. Ama can kaybı olmaması bizim en büyük tesellimiz. Maalesef yaralanmalar oldu. Biz onlara MÜSİAD bünyesinde ilk müdahaleyi yapmaya çalıştık. İstanbul'un merkezi denilebilecek bir yerde böyle bir hadisenin yaşanmış olması üzücü" diye konuştu.

        KILIÇDAROĞLU: "İNSANLIK SUÇU"

        CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Beyoğlu'ndaki saldırıyı kınadı ve yaralılara acil şifalar diledi. Kılıçdaroğlu, yaptığı yazılı açıklamada şunları kaydetti: ''İstanbul Sütlüce'de güvenlik güçlerimize ve sivil halka yönelik bombalı saldırıyı nefretle kınıyorum. Her terörist saldırı gibi, bir polis aracımızın geçişi sırasında uzaktan kumandayla bomba patlatılması da terörist bir saldırıdır ve insanlık suçudur. Başta yaralılarımızın aileleri ve yakınları olmak üzere güvenlik güçlerimize geçmiş olsun diyor, uzaktan kumandalı bombanın patlatılması sonucu yaralanan polis memurlarımızla sivil vatandaşımıza da acil şifalar diliyorum.''

        BDP: "SALDIRIYI KINIYOR YARALILARA ACİL ŞİFALAR DİLİYORUZ"

        BDP, Beyoğlu'nda yaşanan patlamayı kınadığını bildirdi. BDP Genel Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamada, ''Bugün sabah saatlerinde, İstanbul'da yaşanan bombalı saldırıyı kınıyor, saldırıda yaralanan yurttaşlara acil şifalar diliyoruz'' denildi.

        Açıklamada, ayrıca ''saldırının aydınlatılması ve faillerinin bir an önce açığa çıkarılmasının beklendiği'' belirtildi.

        HABERTURK.COM VE AJANSLAR

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ