Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Çocuğa şiddet

        Neşet KARADAĞ/ADANA (AHT)

        Başbakan Erdoğan’ın Adana Valisi Hüseyin Avni Coş’u arayarak çocuğun durumuyla ilgili bilgi aldığı belirtildi. Çocuğu ziyaret edip oyuncak hediye eden Vali Coş, “Ali şu anda emin ellerde. Ailesi, belediye hoparlöründen anons yapılarak aranıyor” dedi.

        BAŞBAKAN BİLGİ ALDI

        Ceyhan İlçesi’ndeki Gaziosmanpaşa Polis Merkezi’ne önceki gece saat 01.00’de ağlayarak gelip sığınan ve Ceyhan Devlet Hastanesi’ndeki tedavisinin ardından Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Adana Sevgi Evleri Çocuk Yuvası’nda koruma altına alınan Ali’nin dramı tüm Türkiye’yi etkiledi. Başbakan Erdoğan ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin’in, küçük Ali’yi yakından takip ettikleri, Adana Valisi Hüseyin Avni Coş’u arayıp Ali hakkında bilgi aldıkları belirtildi.

        ‘ALİ EMİN ELLERDE’

        Ali’nin ailesinin bulunması için polis çalışma başlatırken belediye hoparlöründen de sık sık anonslar yapılarak küçük çocuğun ailesine ulaşılmaya çalışılıyor. Sevgi Evleri’n de Ali’nin yaşadığı travmayı atlata bilmesi için psikologlar yoğun şekilde çalışıyor. Bu arada, Adana Valisi Hüseyin Avni Coş da ilk kez huzurlu bir gece geçiren Ali’yi psikolog eşliğinde ziyaret etti. Ali’nin sağlık durumu hakkında bilgi alan Vali Coş, küçük çocuğa oyuncaklar hediye etti, eliyle çikolata yedirdi. Bir süre Ali ile sohbet eden Vali Coş, küçük çocuğun şu anda emin ellerde olduğunu belirterek, “Öncelikle Ali’nin ruh sağlığını düşünmemiz lazım. Çocuğun uğradığı psikolojik travma ve maruz kaldığı kötü olaylardan arındırılması için ilgili uzmanlardan istifade ediliyor. Klinik şartlarda müşahede altına alınması önerisi de söz konusu. Bulgulara göre hareket edilecek” dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ