Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Balıkesir Biçen kardeşler cinayet

        Susurluk ilçesinde, 16 Şubat'ta kaybolan ve Susurluk Çayı'nda cesedi bulunan Cihan (22) ve Emrah Biçen'in (27) kardeşlerin öldürülmeleriyle ilgili gözaltına alınan 8 kişiden 6'sı adliyeye sevk edildi.

        Cihan ve Emrah Biçen kardeşlerin öldürülmeleriyle ilgili Balıkesir Emniyet Müdürlüğü'nce oluşturulan özel ekip ve Susurluk Emniyet Müdürlüğü'nce yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan Ercan K. (36), Onur H. (27), Sezgin Ç. (36), Metin Ç. (27), Özer K. (37) ve Rahime K. (57), sorgularının tamamlanmasının Susurluk Adliyesi'ne sevk edilirken, 2 kişi serbest bırakıldı.

        Cinayeti itiraf ettikleri ileri sürülen Ercan K. ve Onur H'nin, ''kasten adam öldürmek'', diğer 4 zanlının ise olayla ilgili şüpheli görülmeleri nedeniyle adliyeye sevk edildikleri bildirildi.

        Balıkesir İl Emniyet Müdürü Ömer Aydın, yaptığı açıklamada, delilden sanığa gitme yöntemini soruşturma metodu olarak uyguladıklarını söyledi.

        Kayıp Emrah ve Cihan kardeşlerin bulunmasıyla ilgili emniyet müdürlüğü bünyesinde özel ekip oluşturduklarını belirten Aydın, şunları kaydetti:

        ''Bu ekibin başında Asayiş Şube Müdürümüz Mehmet Harman görev yaptı. Ekiplerimiz yüzlerce kişiyle görüşerek, gece gündüz, çok geniş alanlarda delil aradılar. Elde edilen delilleri, olay yeri inceleme birimiyle kriminal laboratuvarlarımızda değerlendirerek bilimsel ve sübut veriler tespit ettik. Ekiplerimiz ayrıca, avcı ve çoban kılığında köydeki vatandaşlarla görüştü, bu şekilde de deliller toplandı. 7 Nisan günü yakalanan şüpheliler soruşturma evrakıyla birlikte bugün Susurluk Cumhuriyet Başsavcılığı'na sevk edildi.''

        KARDEŞLERİN ARACI ARIZA YAPINCA

        Emrah ve Cihan kardeşler ile Ercan K. ve Onur H. arasında, akaryakıt alımı ve satımıyla ilgili tartışma çıktı.

        Tartışmanın ardından zanlılar, Ümiteli Köyü yakınlarında av tüfeği ve tabancayla öldürdükleri öne sürülen Cihan ve Emrah Biçen'i, kardeşlerin kendi araçlarıyla Söve Göleti'ne atmaya karar verdi.

        Cesedin birini bagaja, diğerini arka koltuğa koyarak Söve Göleti'ne giden zanlılar, kardeşlerin aracının gölet yakınlarında arıza yapması sonucu planda değişiklik yaptı.

        Biçen kardeşlerin aracını gölete atan iki zanlı, içinden çıkardıkları cesetleri, kendi araçlarıyla götürdükleri Simav Çayı'na attı.

        Yapılan soruşturma kapsamında, olayla ilgili 2 av tüfeği ve bir tabancanın ele geçirildiği bildirildi.

        KATİLLER YİNE TELEVİZYONDA

        Balıkesir'in Susurluk ilçesinde Emrah ve Cihan Biçen kardeşlerin ölümüyle ilgili biri kadın toplam 6 şüpheli adli makamlara teslim edilirken, zanlılardan ikisinin bir televizyon programına çıkıp olayla ilgili yorumda bulundukları ortaya çıktı.

        Susurluk ilçe merkezinde ikamet eden Emrah ve Cihan Biçen kardeşlerden 16 Şubat 2012 tarihinden itibaren haber alınamıyordu. Biçen kardeşler geçen hafta Susurluk ve Kemalpaşa ilçelerinde derede öldürülmüş halde bulundu. Olayla ilgili yapılan çalışmalar neticesinde Susurluk'ta polisin yakaladığı 3'ü kadın toplam 8 kişi gözaltına alındı.

        Cinayeti işleyenlerden ikisinin Ercan K. (36) ve Onur H. (27) isimli şahısların olduğu, bu şüphelilerin televizyon kanallarında yayınlanan sabah programına canlı yayın konuğu olarak katılıp olayla ilgili yorumlarda bulunduğu ortaya çıktı.

        Susurluk Cumhuriyet Savcılığı'nın yürüttüğü soruşturma gizlilik kararı alınarak Balıkesir Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderildi. Balıkesir Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubeye bağlı Cinayet büro Amirliği bünyesinde kurulan özel bir ekip sır cinayeti aydınlattı. Sorgulanmak üzere hafta sonu Balıkesir'e getirilen 8 şüpheliden Seçil K. (30) ve Ülgen A. (32) ifadelerinin ardından savcılık talimatıyla salıverildi. Biri kadın 6 kişi ise Asayiş Şube Müdürlüğü'ndeki sorgulamalarından sonra adliyeye sevk edildi.

        Zanlıların Paşaalanı'ndaki emniyet binasından çıkarılışları sırasında polis çevrede geniş güvenlik tedbiri aldı.

        Emniyetten çıkışta öldürülen kardeşlerden Emrah Biçen'in yakın arkadaşı olan şüpheli Sezgin Ç, "Söyleyeceğim bir şey yok. Allah'ın izniyle az kaldı. Her şey bitti zaten, az kaldı" dedi.

        Biçen kardeşleri silahla öldürdükleri iddia edilen Ercan K. ve Onur H. ise yöneltilen ısrarlı sorulara rağmen hiçbir şey söylemedi.

        Cinayetle ilgili gözaltına alınan Ercan K. (36), Özer K. (36), Onur H. (27), Metin Ç. (27) ve Sezgin Ç. (36) isimli kardeşler, suç aleti silahı saklayan Rahime K'nin sevk edildikleri Susurluk Cumhuriyet Başsavcılığı'ndaki işlemleri devam ediyor.

        OLAY

        Cihan ve Emrah Biçen kardeşler, Cihan Biçen'e kız istedikleri 16 Şubat'ta otomobilleriyle evden ayrılmışlar ve kendilerinden bir daha haber alınamamıştı. Kardeşlerin otomobili, 5 Mart'ta ilçe yakınlarındaki Söve Göleti'nden çıkarılmış, otomobilde Cihan Biçen'e ait kimlik, ehliyet ve kredi kartı çıkmıştı. Yapılan aramalar sonucu Cihan ve Emrah Biçen'in cesedi, Susurluk Çayı'nda bulunmuştu.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ