Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Kurşun sekti mi sekmedi mi keşfi

        İsmet ACAR / BURSA (AHT)

        Bursa'da hiç tanımadığı iki kişinin kavgası sırasında yoldan geçerken göbek deliğine isabet eden kurşunla yaralanıp, vurulduğunu anlamayan, "Karnım ağrıyor" diye götürüldüğü hastanede de hayatını kaybeden vatandaşı vuran gazinocunun yargılaması sürüyor. Mahkeme, sanık avukatının talebi üzerine atılan kurşunun sekip sekmediğini belirlemek için olay yerinde keşif kararı aldı.

        Üzücü olay, geçtiğimiz 21 Kasım günü Altıparmak Mahallesi'nde yaşandı. İşe gitmek için evinden çıkan 2 çocuk babası 51 yaşındaki boyacı Recep Ulukavak, nereden atıldığı belli olmayan bir kurşunun karnına isabet etmesi sonucu yaralandı. Bir anda karnında acı hisseden ama kendisine kurşun isabet ettiğini anlamayan Ulukavak, yürüylerek gittiği evinde göbek deliğinden kan geldiğini gördü.

        Çağrılan 112 ambulansıyla Bursa Devlet Hastanesi'ne kaldırılan talihsiz adamın vurulduğu, çekilen röntgen filminde ortaya çıktı. Hemen ameliyata alınan Ulukavak'ın tam göbek deliğinden giren kurşun, doktorların çabasına rağmen çıkarılamadı. Tekrar ameliyat edilmeyi bekleyen Ulukavak, tedavisi sırasında hayatını kaybetti.

        Recep Ulukavak'ın ölümüyle birlikte soruşturma başlatan polis, olayın yaşandığı saatte bölgedeki tüm kamera kayıtlarını izlerken, bölgede de geniş çaplı araştırma başlatıldı. Polis, olay saatinde olay yerine yakın bir yerde sokakta hesap yüzünden B.K. adlı müşterisiyle tartışan gazinocu Fikret Balcı'nin silahla ateş ettiğini, müşterisini yaraladığını belirleyince; bu kişi gözaltına alındı. Teknik araştırma sonucunda da Recep Ulukavak'ın ölümüne neden olay kurşunun Fikret Balcı'nin silahından çıktığı belirlendi. Gelişme üzerine Fikret Balcı tutuklandı.

        Bursa 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'Kasten adam öldürmek' ve 'yaralamak' suçlarından ömürboyu ve 5 yıla kadar hapsi istemiyle yargılanan Fikret Balcı tekrar hakim karşısına çıktı. Suçlamaları kabul etmeyen Balcı tahliyesini isterken, sanığın avukatı Konuralp Yeşil, "Müvekkilim havaya ateş etmiştir. Muhtemelen çekirdek, ya trafik lambasından ya da başka bir yerden sekip maktule isabet etmiş olabilir. Sonradan trafik lambaları sürekli yanıp sönmüş ve revize edilmiştir. Suç vasfının değişme ihtimali vardır. Tahliyesini talep ediyoruz" dedi.

        Mahkeme heyeti tutuklu sanık Balcı'nın tahliye talebini reddederken, olay yeri olan Altıparmak Caddesi'nde keşif yapılmasına karar verdi. Keşif heyeti olay yerinde inceleme yaparak, kurşunun sekip sekmediğini tespit etmeye çalışacak.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ