Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 2018 Üniversite sınav sonuçları açıklanacak? 2018 YKS TYT AYT sonuçları ne zaman açıklanacak?

        2018 üniversite sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından ortaöğretim mezunlarının yükseköğretim programlarına yerleşebilmeleri için gerçekleştirilen Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) 30 Haziran - 01 Temmuz'da uygulandı. Üniversite hayali kuran binlerce öğrenci katıldıkları sınavın sonuçlarını bekliyor. Sonuçların açıklanmasının ardından yerleşmek istedikleri üniversiteye tercih yapacak öğrenciler sonuçların açıklanacağı tarihi araştırıyor. Peki, 2018 üniversite sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? 2018 YKS TYT AYT sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte YKS sonuçlarının açıklanacağı tarih..

        2018 ÜNİVERSİTE SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK? YKS TYT AYT SONUÇLARI

        REKLAM

        ÖSYM'nin yayımladığı sınav takvimine göre, 2018 YKS sonuçlarının açıklanacağı tarih belli oldu. Buna göre, 30 Haziran - 01 Temmuz'da sınava katılan öğrencilerin tercihlerde kullanacakları sınav sonuçları 31 Temmuz'da açıklanacak.

        Öğrenciler sınav sonuçlarını, ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr/ internet adresi üzerinden öğrenebilecek.

        Sonuçların saat kaçta açılanacağı dair resmi bir bilgi bulunmuyor, sonuçların öğle vakitlerinde adayların erişimine açılması bekleniyor. Sonuçlar açıklandığında haberimizin içeriğinde yer alacak.

        YKS – ÜNİVERSİTE TERCİHLERİ NE ZAMAN, NASIL YAPILACAK?

        YKS – Üniversite tercih kılavuza göre, adaylar tercihlerini 7-14 Ağustos'ta yapacak. Tercih bildirim işlemi tamamlandıktan sonra tercih süresi içerisinde "https://ais.osym.gov.tr" internet adresinden değişiklik yapılabilecek.

        Tercih işlemi tamamlandıktan sonra tercih süresi içerisinde "https://ais.osym.gov.tr" internet adresinden tercih bilgilerinin kontrol edilmesi ve yazıcıdan tercih listesinin bir dökümünün alınması gerekiyor.

        REKLAM

        2018-Temel Yeterlilik Testi (TYT) puanı en az 150 olan adaylar, yerleştirmede kullanılacak Y-TYT ve varsa Y-SAY, Y-SÖZ, Y-EA, Y-DİL puanlarını da göz önünde tutarakkılavuzdaki açıklamalara göre tercih bildirimini internetten bireysel olarak yapacak.

        2018-2019 eğitim-öğretim yılı için yükseköğretim programlarına yapılacak merkezi yerleştirme işlemine girecek adaylar, 2018-YKS Yükseköğretim Programları ve KontenjanlarıKılavuzu'ndan faydalanarak tercih bildiriminde bulunacak.

        Üniversite adaylarının bu yıl ilk defa girdikleri YKS (Yükseköğretim Kurumları Sınavı) 30 Haziran Cumartesi ve 1 Temmuz Pazar günü olmak üzere iki oturumda gerçekleştirildi. YKS'nin ilk aşaması olan TYT (Temel Yeterlilik Testi) YGS'nin; AYT (Alan Yeterlilik Testi) ise LYS'nin yerini aldı. YGS ve LYS'nin aksine AYT ve TYT peş peşe iki günde yapıldı. YSK soru kitapçıkları ve cevap anahtarı ise 1 Haziran Pazar akşamı ÖSYM'nin resmi internet sitesinden yayımlandı.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ