Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam McDonald's Türkiye'de el değiştirdi! Anadolu Grubu 280.7 milyon liraya sattı - İş-Yaşam Haberleri

        Anadolu Grubu Holding McDonald's'ın Türkiye’deki lisans sahibi konumundaki bağlı ortaklığı Anadolu Restoran İşletmeleri'nin 280.7 milyon liraya Birleşik Holding Limited şirketine satışı için sözleşme imzaladı.

        Anadolu Grubu Holding, Anadolu Restoran ile ilgili olarak stratejik alternatifleri araştırmak üzere bir yatırım bankası veya aracı kurumun yetkilendirilmesine karar verildiğini geçen yıl Mayıs ayında duyurmuştu.

        İLK ÇEYREKTE SONUÇLANACAK

        Anadolu Grubu Holding’den KAP’a yapılan açıklamada, "Anadolu Restoran sermayesinin yüzde 100'ünü temsil eden hisselerini BirleşikHolding Limited şirketine satışının yapılması için hisse devir sözleşmesi imzalanmıştır. Hisse devri, resmi makam ve kurumlardan izinlerin alınması sonrasında tamamlanacak olup, 2020 yılı ilk çeyreği içerisinde sonuçlandırılması öngörülmektedir" denildi.

        REKLAM

        Hisse devir sözleşmesi kapsamında Anadolu Restoran'ın hisse değerinin 280.7 milyon lira olarak belirlendiği ifade edilen açıklamaya göre, satış sonucu 222.4 milyon lira kâr oluşurken, satış kârının yüzde 75’i vergi istisnasından faydalanmak maksadıyla özkaynak hesaplarında tutulacak.

        MEVCUT FRANCHİSE İŞLETMECİSİ TARAFINDAN KURULDU

        Bu arada Anadolu Grubu, satışın yapıldığı Birleşik Holding'in kamuoyuve basın tarafından tanınmaması nedeniyle KAP'a yeni bir açıklama yolladı. Açıklamada şu bilgilere yer verildi:

        "30.01.2020 tarihli özel durum açıklamamızda konu edildiği üzere bağlıortaklıklarımızdan Anadolu Restoran İşletmeleri Ltd. Şti. (McDonald's Türkiye)sermayesinin yüzde 100'ünü temsil eden hisselerin devrine ilişkin açıklamaya ekolarak aşağıdaki açıklamanın yapılması uygun görülmüştür.

        Hisse devir sözleşmesinde Alıcı taraf olarak belirtilen Birleşik HoldingLimited, McDonald's Corporation'ın uzun yıllardır başarılı bir şekilde faaliyetgösteren mevcut bir franchise işletmecisi tarafından İrlanda'da (Türkiye'deMcDonald's franchise işletmecisi olmak maksadıyla) yeni kurulan bir şirkettir.

        Bu satış işlemi ve Alıcı, McDonald's Corporation tarafından onaylanmıştır."

        6000 BİN ÇALIŞAN

        Anadolu Grubu'nun sitesinde yer alan bilgiye göre firmanın 2005'ten bugüne kadar Türkiye lisansının sahibi olduğu McDonald's'ın Türkiye'de 250'yi aşkın şubesi ve 6000 bin çalışanı bulunuyor. Zincir, Türkiye'de yılda ortalama 60 milyon müşteriye hizmet veriyor.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ