Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi Üyesi Oğuz Kaan Tanrıverdi, Kızılırmak Su Hattı Projesi hayata geçtiği takdirde, Ankara'nın tarım arazisinin su ihtiyacının rahat şekilde karşılanabileceğini belirtti.

        MHP'li Tanrıverdi, Büyükşehir Belediye Meclisi'ne, "Sulu Tarım Projesi"nin hayata geçirilmesine ilişkin önerge verdi.

        Önergede, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın, seçim vaadi olarak açıkladığı "Sulu Tarım Projesi" ile ilgili herhangi bir adım atılmadığını savundu.

        Ankara-Kızılırmak Su Hattı Projesinin, halihazırda sadece Başkent Ankara Kalkınma Projesi Tarım Kampüsü ve Rekreasyon Alanı ve 4 özel alana hizmet verdiğini bildiren Tanrıverdi, şunları kaydetti:

        "Kesikköprü Sulama Kooperatifi 6 bin 400 dönümlük araziye 3 yıldır onay beklemekte. Sayın Mansur Yavaş'ın bu konuyla ilgili seçim vaadi niteliğinde pek çok açıklaması mevcuttur, ancak ortada bir irade ve ilgi söz konusu değildir. Köylümüzü, çiftçimizi muhtaç etmeyelim. Kızılırmak Su Hattı Projesi hayata geçtiği takdirde, Ankara'nın tarım arazisinin su ihtiyacı rahat bir şekilde karşılanabilecek. Kızılırmak Su Hattı'nın Ankara tarımına kazandırılmasını önemsiyoruz. Bahanelere ayıracak, iç çekişmelerle oyalanacak vaktimiz yok."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler