Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin (ABB), Ayaş ilçesindeki Bayram Mahallesi'ni içme suyuna kavuşturduğu bildirildi.

        Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) Genel Müdürlüğü ekiplerince Bayram Mahallesi'nin 4 kilometre uzağında tespit edilen ve yaklaşık 200 metre derinde sondaj vurularak bulunan kuyudan, saniyede yaklaşık 15 litre içme suyu çıkarılmaya başlandı.

        Açıklamada görüşlerine yer verilen Bayram Mahallesi Muhtarı Cavit Can, mahallede uzun zamandır su sıkıntısı yaşandığını belirtti.

        ABB Başkanı Mansur Yavaş'ın ziyareti sırasında kendisine sıkıntıları ilettiğini kaydeden Can, "Buraya kısa zamanda makineler geldi. Büyükşehir sondajını yaptı ve çalışmayı tamamladı. Yaptıkları çalışmalarda bol miktarda su çıktı. Bir kısmını bizim köye verdiler bir kısmını da Ayaş merkeze verdiler. Suyumuz bollaştı, köyümüz rahat etti." ifadelerini kullandı.

        Çiftçi Mustafa Uluışık ise mahallede 50 yıldır yaşadığını, Yavaş'ın ziyareti sonrası 10 gün içerisinde ekibin suyu tespit ettiğini kaydetti.

        Hemen sondaj işlemlerine başlandığını bildiren Uluışık, "4 kilometre şebekeyi döşediler. 6 ay içerisinde suyumuz köye basıldı. Eskiden günde 2 saat suyumuz akardı, 10 saat akmazdı şimdi 24 saat suyumuz akmaya başladı, hiçbir su sıkıntımız kalmadı." değerlendirmesinde bulundu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler