Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Demir çelik sektöründe paravan şirketler üzerinden kamuyu zarara uğrattıkları iddia edilen firmalara yönelik "Demir Yumruk" operasyonu kapsamında haklarında dava açılan 46 sanığın yargılanmasına devam edildi.

        Ankara 33. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, bazı tutuksuz sanıklar ile avukatları katıldı.

        Mahkeme Başkanı Hasan Şatır dava dosyasına gelen evrakı okuduktan sonra buna ilişkin beyanda bulunmaları için sanık avukatlarına söz verdi.

        Avukatlar müvekkillerinin iş insanı olduklarını, ticaret amaçlı yurt dışına gidip geldiklerini ifade ederek, yurt dışı çıkış yasaklarının kaldırılmasını talep etti.

        Beyanların ardından ara kararını açıklayan mahkeme, avukatların talebi doğrultusunda tüm sanıkların yurt dışına çıkış yasağı tedbirinin kaldırılmasına hükmetti.

        Mahkeme duruşmayı 4 Ekim'e erteledi.

        - Davanın geçmişi

        Demir çelik sektöründe paravan şirketler üzerinden sahte faturalarla kamuyu 25 milyar lira zarara uğrattığı iddia edilen firmalara yönelik 28 Haziran 2022'de "Demir Yumruk" operasyonu düzenlenmişti.

        Soruşturmayı yürüten Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, suç örgütü kurucusu olduğu iddia edilen Hüseyin Eryılmaz'ın da aralarında olduğu 46 şüpheli hakkında hazırlanan iddianamede, Hüseyin Eryılmaz ile "örgüt yöneticisi" oldukları iddia edilen Hulusi Belgü, Mustafa Kırsaç, Muzaffer İzgi ve Soner Eryılmaz'ın ayrı ayrı "suç örgütü kurmak" suçundan 4 yıldan 8 yıla, "suç örgütü kapsamında zincirleme şekilde kamu kurumlarına yönelik dolandırıcılık" suçundan 10 yıldan 35 yıla kadar hapsi isteniyor.

        Diğer sanıklar hakkında da "suç örgütü kapsamında zincirleme şekilde kamu kurumlarına yönelik dolandırıcılık", "kamu kurumlarına yönelik dolandırıcılık", "suç örgütüne üye olmak" ve "suç örgütüne yardım" suçlarından 2'şer yıldan 35'er yıla kadar hapis talep ediliyor.

        Davanın 10 Ocak 2023'de görülen duruşmasında, "örgüt yöneticisi" oldukları iddia edilen tutuklu sanıklar Hüseyin Eryılmaz, Hulusi Belgü, Mustafa Kırsaç, Muzaffer İzgi, Soner Eryılmaz ile Ahmet Kurtuluş, İsmail Eryılmaz ve Yılmaz Altunbulak tahliye edilmişti.

        Davanın 13 Haziran 2023'deki duruşmasında ise soruşturma aşamasında sanıkların banka hesaplarına, taşınmazlara, hava ve kara taşıtlarına uygulanan tedbirin kaldırılmasına karar verilmişti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler