Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Beşiktaş Beşiktaş: 1 - Galatasaray: 0 | MAÇ ÖZETİ (Beşiktaş Galatasaray maçı özeti) - Galatasaray Haberleri

        Süper Lig'in 9. haftasında oynanan derbi maçta Beşiktaş konuk ettiği Galatasaray'ı 1-0 yendi. Vodafone Park'ta oynanan mücadeleye siyah-beyazlılara galibiyeti getiren golü 69. dakikada Umut Nayir kaydetti.

        Abdullah Avcı yönetiminde sezona kötü bir başlangıç yapan ve birçok oyuncusundan sakatlıklar nedeniyle yoksun olan Beşiktaş, bu galibiyetle birlikte rahat bir nefes aldı. Bu sezon 3. galibiyetini alan siyah-beyazlılar 12 puana yükseldi.Sezona istediği gibi başlayamayan ve son 8 resmi maçında 1 galibiyet alan Galatasaray ise kötü gidişine "dur" diyemedi. Dış sahada çıktığı son 10 derbide galibiyet elde edemeyen sarı-kırmızılılar, 13 puanda kaldı.

        ÖNEMLİ DAKİKALAR

        REKLAM

        1. dakikada hızlı hücuma çıkan Beşiktaş'ta Lens'in pasıyla sağdan ceza sahasına giren Umut Nayir'in şutunda meşin yuvarlak, kaleci Muslera'da kaldı. 9. dakikada ise Lemina'nın ceza sahası içinde kaptırdığı topu Lens doğrudan kaleye gönderdi, meşin yuvarlağı kaleci Muslera kurtardı.

        İŞTE DERBİ MAÇIN İSTATİSTİKLERİ

        26. dakikada Feghouli'nin sağdan ortasında meşin yuvarlakla altıpas önünde buluşan Andone'nin vuruşunda, top üstten dışarı gitti.

        31. dakikada Feghouli ceza saha dışından sağ çaprazdan şutunu çekti. Top yandan auta çıktı. Karşılaşmanın ilk yarısı golsüz sona erdi.

        MUSLERA GOLE İZİN VERMEDİ

        47. dakikada siyah-beyazlılar gole çok yaklaştı. Caner'in pasına hareketlenen Abdoulay Diaby ceza yayı üzerinde bekletmeden vuruşunu yaptı ancak kaleci Fernando Muslera sağ üst köşeye uzanarak gole izin vermedi.

        BEŞİKTAŞ GOLE ÇOK YAKLAŞTI

        Bu pozisyonun hemen ardından Beşiktaş, mutlak bir pozisyondan daha yararlanamadı. Sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda Jeremain Lens ortasını penaltı noktasının sol tarafına doğru gönderdi. Ceza sahası içinde yaşanan karambolden sonra penaltı noktası üzerinde topu önünde bulan Umut Nayir kayarak yerden vuruşunu yaptı ancak meşin yuvarlak sağ kale direğinin hemen yanından dışarı gitti.

        REKLAM

        64. dakikada siyah-beyazlılarda ilk oyuncu değişikliği gerçekleşti. Jeremain Lens oyundan alınırken yerine Adem Ljajic oyuna dahil oldu. 68. dakikada ise Galatasaray'da ilk oyuncu değişikliği gerçekleşti. Younes Belhanda'nın yerine Emre Mor oyuna girdi.

        UMUT NAYİR GOLÜNÜ ATTI

        69. dakikada Beşiktaş, Umut Nayir'in attığı golle ile derbide 1-0 öne geçti! Sol kanattan gelişen atakta Caner Erkin ortasını ön direğe doğru gönderdi. Bu noktaya hareketlenen Umut Nayir uçarak kafa vuruşunu yaptı ve meşin yuvarlağı sol köşeden filelerle buluşturdu.

        81. dakikada Babel'in soldan ortasında Adem Büyük arka direkte topa kafayla vurdu, meşin yuvarlak Karius'ta kaldı.

        90. dakikada Necip Uysal'ın ceza sahası içinde ters kafa vuruşunda Karius köşeye giden topu son anda kurtardı.

        Derbi,Beşiktaş'ın 1-0 üstünlüğü ile sona erdi.

        Stat: Vodafone Park

        Hakemler: Mete Kalkavan, Ceyhun Sesigüzel, Esat Sancaktar

        Beşiktaş: Karius, Gökhan Gönül (Dk. 86 Necip Uysal), Vida, Roco, Rebocho, Elneny, Hutchinson, Lens (Dk. 64 Ljajic), Diaby, Caner Erkin, Umut Nayir (Dk. 82 Güven Yalçın)

        Galatasaray: Muslera, Mariano, Luyindama, Marcao, Nagatomo, Nzonzi, Lemina (Dk. 78 Seri), Feghouli (Dk. 78 Adem Büyük), Belhanda (Dk. 68 Emre Mor), Babel, Andone

        Gol: Dk. 69 Umut Nayir (Beşiktaş)

        Sarı kartlar: Dk. 53 Babel, Dk. 59 Marcao, Dk. 62 Mariano (Galatasaray), Dk. 77 Caner Erkin, Dk. 89 Necip Uysal (Beşiktaş)

        SÜPER LİG PUAN DURUMU canliyayinRTMP

        MAÇTAN NOTLAR

        TERİM'DEN 2 DEĞİŞİKLİK

        Süper Lig'in 9. haftasındaki derbide Beşiktaş'a konuk olan Galatasaray, son maçına göre kadroda 2 değişiklikle sahaya çıktı.Sarı-kırmızılı takımın hafta içinde UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Real Madrid ile oynadığı müsabakada ilk 11'de başlayan futbolculardan Jean Michael Seri yedeğe çekilirken, oğlu ameliyat edilen Ryan Donk ise kadroda yer almadı.

        REKLAM

        Galatasaray'ın Beşiktaş ile oynadığı derbide bu futbolcuların yerine Mario Lemina ile Sofiane Feghouli forma giydi. Sarı-kırmızılı takım, müsabakaya Fernando Muslera, Mariano Filho, Christian Luyindama, Marcao, Yuto Nagatomo, Steven Nzonzi, Lemina, Feghouli, Younes Belhanda, Ryan Babel ve Florin Andone ile başladı.Takımın yedek kulübesinde ise Seri'nin yanı sıra Okan Kocuk, Şener Özbayraklı, Emre Taşdemir, Ahmet Çalık, Adem Büyük, Selçuk İnan, Jimmy Durmaz, Taylan Antalyalı ve Emre Mor oturdu.

        FALCAO YİNE KADRODA YOK

        Galatasaray'da sakatlığı bulunan Kolombiyalı yıldız golcü Radamel Falcao, Beşiktaş derbisinin kadrosunda da yer almadı. Aşil tendonundaki ağrısı nedeniyle yaklaşık 20 gündür takımla çalışamayan 33 yaşındaki futbolcu, Gençlerbirliği, Demir Grup Sivasspor ve Real Madrid maçlarının ardından Beşiktaş derbisinde de takımını yalnız bıraktı.Sarı-kırmızılı takımda sarı kart cezalısı Ömer Bayram derbinin kadrosunda bulunmadı.

        BEŞİKTAŞ'TA 5 DEĞİŞİKLİK

        Süper Lig'in 9. haftasında Galatasaray'ı konuk eden Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi'ndeki Braga maçına göre derbi mücadelesine 5 değişiklikle çıktı. Siyah-beyazlı takımın teknik direktörü Abdullah Avcı, Galatasaray karşısında önemli değişikliklere gitti.

        Braga karşılaşmasında ilk 11'de sahaya sürdüğü Necip Uysal, Oğuzhan Özyakup Adem Ljajic, Tyler Boyd ve Güven Yalçın'ı derbi maçında yedek soyunduran Avcı, bu isimlerin yerine Gökhan Gönül, Atiba Hutchinson, Jeremain Lens, Abdoulay Diaby ve Umut Nayir'i ilk 11'de görevlendirdi.

        REKLAM

        GÖKHAN GÖNÜL 3 MAÇ SONRA

        Siyah-beyazlı ekibin tecrübeli savunma oyuncusu Gökhan Gönül, 3 maç sonra ilk 11'deki yerine döndü. Son olarak Avrupa Ligi'ndeki Wolverhampton maçında görev alan Gökhan, sakatlığı nedeniyle ligdeki Aytemiz Alanyaspor ve MKE Ankaragücü müsabakalarının yanı sıra Avrupa'daki Braga karşılaşmasında forma giyememişti.

        UMUT NAYİR İLK KEZ

        Beşiktaş'ta forvet hattında görev yapan Umut Nayir, siyah-beyazlı formayla ilk kez 11'de sahaya çıkma şansı yakaladı. Siyah-beyazlı ekibin geçen sezon başında MKE Ankaragücü'nden transfer ettiği ama Bursaspor'a kiralık olarak gönderdiği Umut, derbi maçta takımının gol umudu oldu.

        Bu sezon Demir Grup Sivasspor, Gaziantep Futbol Kulübü ve MKE Ankaragücü maçlarında sonradan oyuna giren Umut, Braga karşılaşmasında da sonradan oyuna girerek takımının tek golünü atmıştı.

        REKLAM

        ÇEBİ YÖNETİMİNDE İLK DERBİ

        Beşiktaş, yeni başkanı Ahmet Nur Çebi yönetiminde hem ilk Süper Lig hem de ilk derbi maçına çıktı. Çebi'nin başkanlığa seçilmesinin ardından Braga ile karşı karşıya gelen siyah-beyazlı ekip, evindeki maçta rakibine 2-1 mağlup olmuştu.

        Harita
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ