Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Bilim Kurulu toplantısı BAŞLADI! Kısıtlama gelecek mi? İşte detaylar

        Bilim Kurulu toplantısı ne zaman? Yeniden kısıtlamalar gelecek mi? Merak edilen sorularla ilgili detayları haberimizde derledik. Peki, Bilim Kurulu toplantısı ne zaman? İşte merak edilen soruların cevabı...

        BİLİM KURULU TOPLANTISI BAŞLADI

        Koronavirüs Bilim Kurulu saat 16.30’da video konferans yöntemiyle bir araya geldi. Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, toplantının ardından saat 18.00’de YouTube üzerinden canlı açıklama yapacak.

        KISITLAMA GELECEK Mİ?

        Öncelikle belirtmekte fayda var ki Bilim Kurulu'nun kısıtlama ilan etme yetkisi yok. Sadece Bakanlar Kurulu'na tavsiye sunulabiliyor. Ancak bununla birlikte yeniden kısıtlamaların gelmesiyle ilgili bir tavsiye sunulması ihtimali düşük görülüyor. Tavsiyenin kısıtlama ile ilgili değil aşılama oran ve hızının artmasıyla ilgili zorlayıcı tedbirlerin devreye sokulmasıyla ilgili olması tahmin ediliyor.

        Örneğin AVM, stadyum, konserlere girişte aşı zorunluluğunun getirilmesinin Bilim Kurulu tarafından önerilmesi ihtimaller dahilinde görülüyor.

        Kesin bilgi bugün ki toplantı sonrasında Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yapılan açıklamanın ardından belli olacak.

        Haberi Hazırlayan: Mehmet Kerem Hançer
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ