Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Boeing'e yeni CEO - İş-Yaşam Haberleri

        737 Max modeli yolcu uçaklarının iki ölümlü kazaya karışmasının ardından Boeing tepe yönetiminde değişikliğe gitti. Dennis Muilenburg Boeing Co.'nun üst düzey yöneticiliği (CEO) görevinden istifa etti.

        Yerine Ekim ayından bu yana şirketin yönetim kurulu başkanlığını yürüten David Calhoun atandı. Calhoun, 13 Ocak'tan itibaren Muilenburg'un yerine şirket CEO'luğuna ve başkanlığına getirildi.

        GÜVENİN YENİDEN TESİSİ İÇİN

        Boeing CFO'su Greg Smith ise kısa geçiş döneminde CEO vekili olarak görev yapacak. Şirket, yönetim değişikliğinin güvenin tekrar tesis etmek için gerekli olduğunu belirtti.

        REKLAM

        Şirket 17 Aralık'ta da 2 ölümlü kazaya karışan 737 MAX modelinin üretimini ocaktan itibaren durduracağını açıklamıştı. Yaşanan iki ölümlü kazanın ardından bu model uçaklar hangara çekilmişti. Bu karar şirketin yirmi yıldan uzun süredir yaptığı en büyük üretim duraklatması oldu.

        9 MİLYAR DOLARA MAL OLDU

        Uçaklar Endonezya ve Etiyopya'da gerçekleşen ve beş ay içerisinde 346 kişinin ölmesine neden olan iki kazanın ardından Mart ayında hangara çekilirken, bu karar şirkete şu ana kadar 9 milyar dolara mal oldu.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ