Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Otomobil Bu yıl Supra kalmadı - Otomobil Haberleri
        1

        Toyota'nın uzun bir aradan sonra tekrar ürettiği spor otomobili Supra, beşinci nesli ile yollara geri döndü.

        2

        Arkadan itişli olarak üretilen Supra'nın, 6 silindirli motoru ile satışa çıkacağı açıklandı.

        3

        Toyota'dan yapılan açıklamaya göre, 2019 yılı içinde teslim edilecek 900 adetlik satış tamamlanırken, 2020 yılında satışa sunulacak araçlar için de 2 bin kişi sıraya girdi.

        4

        Otomobilin ilk 900 sahibine özel bir oluşuma giden Toyota'nın, bu müşterilerine yönelik “Supra 900 Kulübü”nü kurduğu belirtildi.

        5

        Buna göre, Supra 900 Kulübü üyelerinin, 1’den 900’e kadar kendine ait bir üye numarasına sahip olacağı bildirildi.

        6

        Kulüp üyelerinin Nürburgring 24 Saat yarışı ve Goodwood Hız Festivali gibi etkinliklere otomobilleri ile birlikte davet edilecekleri bildirildi.

        7

        5'inci nesil Supra'nın, Toyota’nın yarış takımı “Toyota Gazoo Racing” tarafından geliştirilen ilk global GR modeli olduğu ifade ediliyor.

        8

        Geçtiğimiz yıllarda daha heyecan verici otomobiller üreteceklerini açıklayan Toyota Başkanı Akio Toyoda'nın, geliştirme aşamasından itibaren Supra modeline önem verdiği ve testlerini bizzat kendi gerçekleştirdiği belirtiliyor.

        9

        GR Supra ile ilgili açıklamalarda bulunan Akio Toyoda, "Supra benim için kalbimde yatan eski bir dost gibi. Diğer üreticiler güzel prototiplerini ortaya koyarken ben artık üretimde olmayan eski bir Supra kullanıyordum. O zamanlar Toyota’nın yeni Supra üretme gibi bir planı yoktu. Ama tutkulu Supra fanları gibi, ben de içten içe onun yeniden üretilmesini istiyordum" dedi.

        16

        Supra'da, direksiyon, gaz pedalı, fren basıncı, motor ve lastik hızı ile yalpa oranı elektronik kontrol ünitesi tarafından gözlemleniyor.

        17

        Otomobilde, sağ ve sol tekerleklerdeki tork farkının da sürüş şartlarına bağlı olarak kontrol edildiği açıklanıyor.

        18

        Adaptif Değişken Süspansiyon (AVS) sistemine yer verilen otomobilde, yol yüzeyindeki değişimlere göre tepki verildiği kaydedildi.