Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Bu yiyecekler gün içerisine tok tutuyor! Üstelik hepsi sağlıklı!

        Hem dengeli beslenerek hem de aç kalmayarak dengeli beslenmek mümkün. Bunun için dikkat edilmesi gereken birkaç noktalar var. Dengeli beslenerek ve doğru besinleri tercih ederek çok daha kolay diyet yapmanız ve tokluk hissini uzatmanız mümkün. İşte tokluk süresini uzatan bazı besinler.

        YUMURTA

        Bir çok kişinin de bildiği gibi yumurta hem protein bakımından zengin hem de tokluk hissiyatını uzun süre koruyan bir besindir. Anne sütünden sonra gelen en iyi protein kaynağı olan yumurta içerdiği besin ögeleriyle beslenme programınızda mutlaka olması gereken gıdalar arasında. Günde en az bir yumurta tüketilmesi gerektiği uzmanlar tarafından öneriliyor.

        REKLAM

        HAYVANSAL KAYNAKLI PROTEİNLER

        Hayvansal gıdalar protein kaynaklı oldukları için uzun süreli tokluk hissiyatı oluştururlar. Ölçüsüne göre tüketilmesi gereken kırmızı veya beyaz et ürünleri yediğiniz zaman sindirim süreli daha uzun olduğu için daha geç acıkırsınız.

        KURUBAKLAGİLLER

        Bitkisel protein kaynağı olan kuru baklagiller, lif açısından da zengin oldukları için tok tutucu özellikleri bulunmaktadır. Bu baklagiller arasında bezelye, fasulye, barbunya ve nohut sayılabilir.

        YOĞURT

        Süt proteini olan yoğurt kalsiyum ve probiyotik özelliği sayesinde hem sağlıklı hem de uzun süre tok tutan bir besindir.

        ÇORBALAR

        Sıvı özellikteki besinler vücutta emilimi ve mideden çıkışı daha yavaştır. Bu nedenle tokluk hissiyatını uzun süre yaşatır.

        TARÇIN

        Kan şekerini dengeleyici özelliği olan tarçın bu sayede açlık hissiyatını bastırarak tokluk hissiyatını çoğaltır. Meyve ve sularınıza ekleyebileceğiniz tarçın hem lezzet açısından fayda sağlar hem de tok tutar.

        ELMA SİRKESİ

        Sirke içerisinde bulunan asetik asit özelliği sayesinde vücutta açlık hissiyatını bastırır. Ayrıca ödem atma konusunda yardımcı işlev gören sirke metabolizmayı dengeler. Sirkeyi gün içerisinde bir su bardağına bir kaşık dökerek veya salatalarınızın içerisinde kullanarak tüketebilirsiniz.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Haberi Hazırlayan: Kübra Çorluk
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ