Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Ceylin isminin anlamı nedir? Ceylin ne demek, Kuran'da geçiyor mu? Ceylin isminin analizi

        Anne ve baba adayları toplum nezihinde bilinen isimlere yönelebildikleri gibi nadir olarak konulan isimleri de tercih edebilmektedir. Bu isimlerden biri Ceylin ismidir. Bu isim toplumumuzda sık rastlanılmasa da özellikle son dönemlerde popülerliğini arttırmış bir isim olarak karşımıza çıkmaktadır. Ceylin isminin anlamı, Ceylin ne demek, Ceylin Kuran’da geçiyor mu, Ceylin isminin analizi nedir? İşte, mera k edilen detaylar.

        Ceylin İsminin Anlamı?

        Çocuk sahibi olmaya hazırlanan anne ve baba adayları isim konusunda genellikle araştırma yapmaktadır. Anlamlı ve kulağa hoş gelen isim arayışlarına yönelen çiftler çocuklarına isim verme konusunda titizlikle davranmaktadır. Telaffuz güzelliğinin yanı sıra ismin anlamı da oldukça mühim bir konudur. İnternet üzerinde çokça araştırılan isimlerin başında gelen Ceylin ismi kız çocuklarına konulan bir isimdir. İsmin birden fazla anlamı bulunmaktadır. TDK’da yer alan bilgilere göre, Ceylin isminin anlamları şunlardır:

        REKLAM
        • Dünya.
        • Yengeç, yengeç yuvası.
        • Cennetin kapısı, cennete açılan kapı.
        • Sevgili, kız.
        • Temiz, saf.

        Ceylin Ne Demek?

        Anne ve baba adaylarının tatlı telaşlarından birini de isim konusu oluşturmaktadır. Kimi anne ve baba adayları köken üzerinden isim seçmek isterken kimileri anlam üzerinden hareket etmektedir. Elbette hem köken hem de anlam isim seçme konusunda oldukça önemlidir. Bu sebeple çiftler isim seçerken pozitif anlamlara sahip olan isimler üzerinde durmaktadır. Kulağa hoş gelen, güzel telaffuz edilen ve anlamlı isimler listenin başında yer almaktadır. Ceylin ismi de merak edilen bu isimlerden biridir. Ne demek olduğu, çiftler tarafından araştırılmaktadır. İsim kökeni Farsça olan Ceylin isminin birden fazla anlamı bulunmaktadır. Cennet kapısı anlamını taşıması nedeniyle genellikle tercih edilmektedir. Ancak bu bilinen bir anlamıdır. Diğer anlamları "dünya", "sevgili, kız", "saf, temiz", "yengeç yuvası" şeklinde sıralanmaktadır.

        Ceylin Kuran’da Geçiyor Mu?

        REKLAM

        Kimi ebeveynler isim araştırırken ismin Kuran’da yer almasına dikkat etmektedir. Kimi ebeveynler ise Türkçe kökenli isimlere yönelmektedir. Genellikle ebeveynlerin tercihine kalmıştır. Ceylin ismi gerek telaffuz yönünden gerekse anlam yönünden tercih edilen bir isimdir. Özellikle son yıllarda popülerliğini arttırmış bu ismin Kuran’da yer alıp almadığı merak edilmektedir. Ceylin ismi Kuran’ı Kerim’de yer alan bir isim değildir. Ancak bu ismin koyulması yönünde herhangi bir engel bulunmamaktadır. Caiz isimler arasında yer almaktadır. Bu ismi yeni doğacak çocuklarına koymayı düşünen çiftler gönül rahatlığıyla tercih edebilir.

        Ceylin İsminin Analizi Nedir?

        Bir ismin analizi de en az ismin anlamı kadar merak edilen bir diğer konudur. İsim koyulmadan önce kimi çiftler isim analizi hakkında bilgi almak isteyebilir. Bir nevi kişiliklerine ayna görevi gördüğü düşünülen bu isim analizleri, özellikle günümüzde çokça araştırılmaktadır. Ceylin ismini yeni doğacak çocuklarına koymaya hazırlanan çiftler de bu ismin analizi hakkında araştırma yapmaktadır.

        Planlı ve programlı hareket ederler. Sıradan bir günde dahi planların dışına çıkmaktan hoşlanmazlar. Titiz bir kişiliğe sahip olduklarını söyleyebiliriz. Mantıksal yönleriyle tanınırlar. Mükemmeliyetçi karakterleri vardır; bu sebeple de yaptıkları herhangi bir işte hata olmamasına dikkat ederler. Belirsizlik ve karışıklığa katlanamazlar. Tertip ve düzene takıntı derecesinde önem verirler.

        ÖNERİLEN VİDEO
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ