Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray Christian Luyindama'da şoke eden gelişme! - Galatasaray Haberleri
        1

        18 Kasım 2019'da Gambiya ile karşılaşan Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nde Christian Luyindama mücadelede sakatlanmış ve oyuna devam edememişti. 68. dakikada oyundan çıkan yıldız savunmacı maçı saha kenarından takip etmişti.

        2

        Demokratik Kongo cephesinin oyuncuya herhangi bir tedavi uygulamadığı öğrenilirken Luyindama'nın dizine bağlı buz kesesiyle mücadelenin kalanını saha kenarında izlediği görülmüştü.

        3

        Cuma günü sabaha karşı İstanbul'a dönen Luyindama'nın sağlık ekibi tarafından yapılan kontrolleri sonrası, sol diz ön çapraz bağlarında kopma ve dış menisküsünde yırtık tespit edildiği belirtilmiş ve 25 yaşındaki futbolcunun ameliyat olacağı kaydedilmişti.

        4

        SAKAT SAKAT YAKLAŞIK 10 BİN KM YOLCULUK YAPTI!

        Gambiya'nın başkenti Bakau'dan ülkesine yaklaşık 4 bin 500 kilometre yol giden, ülkesinden de İstanbul'a 5 bin kilometrelik uçuş yapan Luyindama'ya bu süre zarfında herhangi bir tıbbi müdahale yapılmadığı belirtildi.

        5

        25 yaşındaki savunmacının ülkesi, Luyindama'nın durumunu ise Galatasaray'la birlikte öğrendi! Sarı-kırmızılılar, yıldız oyuncunun sakatlığını Fransızca da paylaştı.

        6

        Kongo basını Galatasaray'ın bu paylaşımını haberleştirerek Luyindama'nın sakatlığını ilk kez duyurdu!

        7

        YENER İNCE İSYAN ETMİŞTİ!

        NTV Spor'daki habere göre Galatasaray'da kulüp doktoru Yener İnce, Luyindama'nın sakatlığıyla ilgili isyan etmişti.

        8

        İnce, "Bu sakatlık dünya genelinde ortalama 7 ayda tedavi edilir. Oyuncunun milli takımının bu sakatlığı gözden kaçırması büyük bir skandal" ifadelerini kullanmıştı.

        9

        MAAŞINI KİM ÖDEYECEK?

        Geçen sezon devre arasında satın alma opsiyonuyla kiralanan, bu yaz ise bonservisi 5 milyon Euro karşılığında alınan Luyindama, sarı-kırmızılılara 3 sezonluğuna imza atmıştı.

        10

        Yapılan anlaşma çerçevesinde Christian Luyindama'ya 2019-2020 sezonundan başlamak üzere 3 sezon boyunca net 1 milyon 50 bin Euro ödenecek.

        11

        Galatasaray'ın Luyindama'da elini rahatlatan tek gelişme ise yıldız oyuncunun maaşı konusunda oldu.

        12

        Sahalardan 7 ay kadar uzak kalması beklenen Luyindama'nın maaşını, Demokratik Kongo Cumhuriyeti Futbol Federasyonu karşılayacak.

        13

        FIFA, 2012 yılında 'Kulüp koruma programı'nı hayata geçirmiş ve FIFA organizasyonları kapsamında milli takımlarında sakatlık yaşayan oyuncuların kulüplerini korumak için maddi zararlarının belli kriterler karşılığında federasyonların ödemesi kararını almıştı.

        14

        Bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde 4, toplamda ise 15 maçta forma giyen yıldız savunmacı, sarı-kırmızılıların savunmasında başarılı performansıyla dikkat çekmişti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ