Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Cinsel Sağlık Cinsel hayatı canlandırmanın en etkili yolu: Libidonuzu 5 adımda yükseltin! - Cinsel sağlık haberleri
        1

        Testosteron hormonunun birincil olarak libidodan sorumlu olduğunun altını çizen Yrd. Doç. Dr. Gamze Şenbursa, "Diğer görevleri ise metabolizmamızı, ruh halimizi, enerjimizi kontrol etmektir. Testosteron miktarının azalması hem erkek hem de kadınlarda libidonun azalmasına sebep olur" diyerek libido ve testesteron seviyesinin optimal seviyeye ulaşması için neler yapılması gerektiği konusunda en etkili yöntemleri anlattı.

        2

        STRES FAKTÖRLERİNİ AZALTIN

        Stres ile baş etme yöntemleri ile ilgili profesyonel destek alabilirsiniz.

        3

        AĞIRLIK ANTRENMANI YAPIN

        Egzersiz sırasında ağırlık antrenmanı yapınız. Yağ yakmanın özgüveni arttırmak için harika bir yol olduğu bilinmektedir.

        4

        Aynı zamanda yapılan çalışmalar egzersiz yapan bireylerin vücutlarıyla daha kolay temas kurabildiklerini göstermiştir.

        5

        KEREVİZ, ÇİKOLATA

        Bazı besinlerin testesteron üzerine direkt etkisi bulunmaktadır. Kereviz ve çikolata hem erkek hem de kadında cinsel isteği arttırıcı etki yaratmaktadır.

        6

        İSTİRİDYE, KABAK ÇEKİRDEĞİ

        İstiridye de testosteronu arttırıcı özelliğe sahip olup yalnızca erkeklerde etkilidir. Kabak çekirdeği çok miktarda çinko içerir, çinko da testosteron miktarının artmasını sağlar.

        10

        ELMA SUYU, KİMYON, TARÇIN, KAHVE, KARANFİL

        Bazı içeceklerin de afrodizyak etkisi olduğu bilinmektedir. Örneğin elma suyunu kimyon ve tarçın ekleyerek içebilirsiniz.

        11

        Kahve, en iyi libido güçlendirici olabilir. Hindistan'da karanfil, yüzyıllardır erkek cinsel işlev bozukluğunu tedavi etmek için kullanılmaktadır.

        Haberi Hazırlayan: Hacer Tonay

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ