Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Denizbank'ın hisseleri satılıyor mu? - İş-Yaşam Haberleri

        Bloomberg International'ın iddiasına göre Rusya'nın en büyük bankası Sberbank PJSC, Türkiye'de sahibi olduğu Denizbank'ın satışı için olası yatırımcılarla görüşüyor.

        Moskova merkezli Sberbank'ın görüştüğü olası alıcılar arasında Dubaili Emirates NBD ve diğer Körfez menşeli bankaların da bulunduğu iddia edildi. Bloomberg'in konuya yakın kaynaklara dayandırdığı habere göre görüşmeler başlangıç aşamasında ve satışla sonuçlanmama ihtimali de söz konusu.

        Reuters haber ajansı ise beş kaynağa dayandırarak hazırladığı haberde Rusların Denizbank'ın satışını değerlendirdiğini belirttti. 3 kaynak ise Körfez ülkelerinin yanı sıra Çinli alıcıların da Sberbank'ın elinde bulundurduğu yüzde 99.85 oranındaki Denizbank hissesine talip olduğunu söyledi.

        REKLAM

        Konuya yakın kaynaklardan birinin Reuters'a yaptığı açıklamada "Satış sürecindeki işlemler hız kazandı. Potansiyel alıcılar bankaya olan ilgilerini ifade etti." derken, bir diğer kaynak "Sberbank (Türkiye'den) çıkmak istiyor. Emirates NBD'nin yanı sıra Kazakistan'dan bir bankanın da ilgilenenler arasında olduğunu biliyoruz." şeklinde konuştu.

        Denizbank, Sberbank ve Emirates NBD yetkilileri konuyla ilgili yorum yapmadı.

        Rusya'nın varlık bazında en büyük bankası olan Sberbank, 2012 yılında yaklaşık 3.5 milyar dolar karşılığında Denizbank'ı satın almıştı.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ